Σοκ με τον αποκεφαλισμό γυναίκας στη Σαουδική Αραβία - iefimerida.gr

Σοκ με τον αποκεφαλισμό γυναίκας στη Σαουδική Αραβία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει η είδηση ότι στη Σαουδική Αραβία εκτελέστηκε γυναίκα δι αποκεφαλισμού με την κατηγορία της...μαγείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε χθές πως η Αμίνα Μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ από την επαρχία Τζαούφ κρίθηκε ένοχη για άσκηση μαγείας. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι ακριβώς έκανε, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα al-Ηayat (μια από τις γνωστότερες αραβικές εφημερίδες, με έδρα το Λονδίνο) η Αμίνα ισχυριζόταν ότι μπορούσε να γιατρέψει αρρώστους.

«Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας», δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο βιασμός, ο φόνος, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία. Από τον Ιανουάριο έχουν εκτελεστεί συνολικά 76 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 11 ξένων υπηκόων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ