Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές υγείας για αγρότες και νέους επαγγελματίες από το 2017 - iefimerida.gr

Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές υγείας για αγρότες και νέους επαγγελματίες από το 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με αυξήσεις σοκ στις εισφορές υγείας θα έρθουν αγρότες και νέοι επαγγελματίες που συμφωνήθηκαν στο Τρίτο Μνημόνιο και αντί για το 2019 θα κληθούν να τις πληρώσουν επαυξημένες κατά 6.95% από το 2017.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η διάταξη με τις αυξήσεις θα περιλαμβάνεται ανάμεσα σε εκείνες που θα καταθέσει ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δικές του προαπαιτούμενες δράσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, η αύξηση των εισφορών υγείας για όλους τους αγρότες αλλά και τους νέους επιστήμονες στο 6,95% του εισοδήματός τους από 1ης Ιανουαρίου 2017 και η μείωση της έκπτωσης 15% που προβλέφθηκε στον πρόσφατο νόμο για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης.

Η αύξηση όπως την προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου σημαίνει ότι σε εισόδημα 7.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 487 ευρώ ενώ οι αγρότες περίμεναν ότι θα είναι 332 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου η αύξηση στις εισφορές ασθένειας θα γινόταν ως εξής:

  • Στο 3,61% επί των υφιστάμενων ασφαλιστικών κατηγοριών για το 2016
  • Στο 4,73% του εισοδήματος για το 2017
  • Στο 5,84% του εισοδήματος για το 2018
  • Στο 6,95% του εισοδήματος για το 2019.

Η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση των εισφορών υγείας σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα και να έρθει πιο κοντά στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ