Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κατερίνα Γώγου είναι γνωστή ως μια καλή ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η εικόνα του χαριτωμένου, ατίθασου, τσαμπουκαλεμένου τρελοκόριτσου είναι αποτυπωμένη σε πολλές ελληνικές μαυρόασπρες κυρίως ταινίες.

Η Κατερίνα Γώγου έπαιξε την ατίθαση συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο». «Πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου, που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου» ήταν η ατάκα της. Επαιξε την ατίθαση αδελφή της Τζένης Καρέζη στο «Μια τρελή, τρελή οικογένεια», που χόρευε παλαβά στο πλευρό του Τζανετάκου. Ηταν η Παγώνα, η υπηρέτρια της Μάρως Κοντού, στο παλιό σπίτι της Πλάκας, που ζει με τον στριμένο «Αντωνάκη», που χρόνια τώρα την κρατά αστεφάνωτη. Η Παγώνα που αντέχει τις φωνές και τις προσβολές του Αντωνάκη, στέκεται άξια δίπλα στην κυρά της, σαν φίλη συμπάσχοντας στο πλευρό της.

Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ωστόσο η αληθινή Κατερίνα Γώγου δεν είχε σχέση με την επιφανειακή περσόνα των ταινιών της. Ηταν αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων, εθισμένη στα ναρκωτικά και έβαλε τέλος στη ζωή της με χάπια, σε ηλικία 53 ετών.

Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Η Κατερίνα ήταν μια ταραγμένη ψυχή. Ένιωθε σαν αγρίμι παγιδευμένο, ήταν διαρκώς σε διωγμό. Μια λέξη μπορούσε να την πληγώσει, μια κίνηση να την ταπεινώσει. Δυο μήνες πριν πεθάνει την συνάντησα τυχαία. Ήταν γερασμένη, σαν μάγισσα από παραμύθι, με άσπρα μαλλιά, ατημέλητη, με βραχνή φωνή. Η Κατερίνα πέθανε αγρίμι όπως έζησε και σαν αγρίμι» έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.

Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιούνη 1940. Από πολύ μικρή, 5 χρονών, ως παιδί θαύμα, δούλεψε σε παιδικούς θιάσους και στη συνέχεια επαγγελματικά, σαν ηθοποιός στον κινηματογράφο και στο θέατρο.
Έως τις αρχές της δεκαετίες του ΄70 η Κατερίνα Γώγου ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον κινηματογράφο. Λέγεται ότι το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Τρία κλικ αριστερά» πούλησε πάνω από 40.000 αντίτυπα, αριθμός που, όπως λένε οι εκδότες, ήταν σπάνιος για ποιητικές συλλογές και μόνο ο Ελύτης και ο Ρίτσος τον έφταναν.

Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 7


«Εμένα, οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα, στις ταράτσες παλιών σπιτιών, Εξάρχεια, Βικτώρια, Κουκάκι, Γκύζη, πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομύρια σιδερένια μανταλάκια, τις ενοχές σας, αποφάσεις συνεδρίων, δανεικά φουστάνια, σημάδια από καύτρες, περίεργες ημικρανίες, απειλητικές σιωπές… κάνουν ό,τι λάχει»....
Η Κατερίνα Γώγου παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Παύλο Τάσιο. Μαζί απέκτησαν την κόρη τους Μυρτώ, η οποία έγινε η αιτία για να μπλέξει και η ίδια η Γώγου με τα ναρκωτικά.

Κατερίνα Γώγου, το τρελοκόριτσο των ελληνικών ταινιών που αυτοκτόνησε στα 53 της [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η κοπέλα άρχισε να κάνει χρήση ουσιών σε νεαρή ηλικία και η μητέρα της προσπάθησε να τη βοηθήσει να απεξαρτηθεί. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και τελικά παρασύρθηκε και η ίδια. Η Μυρτώ Τάσιου, ζωγράφος και ποιήτρια, αυτοκτόνησε στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατερίνα Γώγου αυτοκτόνησε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ