Moody's: Θετικό πιστωτικό γεγονός η μείωση των «κόκκινων» δανείων από τις ελληνικές τράπεζες - iefimerida.gr

Moody's: Θετικό πιστωτικό γεγονός η μείωση των «κόκκινων» δανείων από τις ελληνικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Credit positive χαρακτηρίζει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσαν οι τράπεζες και στα οποία αποτυπώνεται η πτώση του σχηματισμού νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά από μια σημαντική επιβράδυνση στα δύο προηγούμενα τρίμηνα, η Moody's σημειώνει ότι σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους για τις τράπεζες αποτελεί θετικό πιστωτικό γεγονός. Παρόλα αυτά, αναφέρει ότι οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια συνεχίζουν να καταναλώνουν ένα μεγάλο μέρος των προ προβλέψεων εσόδων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Moody’s τα συσσωρευμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχώρησαν κατά περίπου 375 εκατ. ευρώ, με μόνο την Alpha Bank να ανακοινώνει θετική δημιουργία NPLs, κατά 110 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, και οι τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank), ανακοίνωσαν χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες στη διάρκεια της περιόδου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα των σημαντικών μέτρων μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων και των περικοπών θέσεων εργασίας.

«Τα χαμηλότερα NPLs και μια μικρότερη βάση κόστους, θα βοηθήσουν τις τράπεζες να επιστρέψουν στην κερδοφορία μετά από σημαντικές ζημιές στα τελευταία χρόνια», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Στο ίδιο πλαίσιο τονίζει πως εντός του μήνα πρέπει να υποβάλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα αποτελέσματα των κινήσεων που έκαναν για να μειώσουν τα NPLs, με βάση τους στόχους που τέθηκαν και προβλέπουν κατά μέσο όρο περιορισμό κατά 40% μέχρι τα τέλη του 2019.

Τα χαμηλότερα NPLs και μια μικρότερη βάση κόστους, θα βοηθήσουν τις τράπεζες να επιστρέψουν στην κερδοφορία μετά από σημαντικές ζημιές στα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's NPLs τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ