Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες]

Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να κρατούσε καλά τα σκήπτρα της πρώτης θέσης του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν για τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από αυτόν τον μήνα ο άνθρωπος που ντύνει -σχεδόν- όλες τις γυναίκες του πλανήτη είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την λίστα του Forbes.

Ο «κύριος Zara»Aμάνκιο Ορτέγκα αύξησε την περιουσία του αυτή την εβδομάδα κατά 1,7δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω τον Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 78.5δισ., έναντι 79,5 δισ., μετά την εκτίναξη των μετοχών του Zara κατά 25% την προηγούμενη Τετάρτη. Στην τρίτη θέση είναι ο ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος,

Ο 80χρονος Αμάνκιο Ορτέγκα ξεκίνησε να δουλεύει ως κλητήρας σε κατάστημα ρούχων και στην πορεία με την τότε σύζυγό του, Ροσαλία Μέρα, ξεκίνησαν να σχεδιάζουν και να ράβουν ρόμπες και εσώρουχα στο σαλόνι τους σπιτιού τους. Σήμερα έχει την επιχείρηση Inditex, η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες πολυκαταστήματα από 4 brands σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του αναμένεται να είναι η μοναχοκόρη του, Μάρτα, η οποία από μικρή έχει περάσει από διάφορα πόστα στην εταιρία του πατέρα της, γνωρίζοντας από το πως να στιβάζει τα ρούχα στα ράφια, μέχρι πως να διευθύνει μέρος της επιχείρησης.

Η προσωπική ζωή της ίδιας δεν είναι γνωστή στα διεθνή μέσα, παρ΄όλο που δεν είναι λίγες οι κοινές εμφανίσεις με τον πατέρα της. Το μόνο σίγουρο είναι πως πατέρας και κόρη είναι πολύ κοντά, με την Μάρτα να φαίνεται άξια διάδοχος.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όσον αφορά τον «κύριο Zara», ο ίδιος φαίνεται να έχει ξανα «κοντράρει» τον Μπιλ Γκέιτς τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από μία κάμψη στις μετοχές της Microsoft.(Μπιλ Γκέιτς)

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο 80χρονος Ισπανός φροντίζει να απέχει και ο ίδιος από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς δεν έχει δώσει ποτέ του συνέντευξη και έχει φωτογραφηθεί σπάνια, ενώ παρά την ηλικία του ο ίδιος είναι ακόμη ενεργό μέλος της επιχείρησής του.

Μάλιστα, ο Ισπανός που έχτισε την επιχείρησή του δημιουργώντας ρούχα που μοιάζουν αρκετά στις tailor made δημιουργίες διάσημων οίκων σε πιο συμβατές τιμές, δεν διστάζει να επιλέγει σχέδια με βάση την άποψη που έχουν οι υπάλληλοι των καταστημάτων του ανά τον κόσμο, οι οποίοι παρατηρούν τις αντιδράσεις των αγοραστών.

Ένα από τους λόγους που ο Ισπανός κατάφερε να εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά είναι η προσεκτική επιλογή κτιρίων του ανά τον κόσμο. Βλέποντας πως τα έσοδα της εταιρίας του έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ίδιος αγόρασε κτίρια σε Αμερική και Λονδίνο σε προνομιακές περιοχές, ώστε να έχει αξιόπιστο και σταθερό μεγάλο τζίρο απ΄αυτά.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη -Τον εκτόπισε ο Mr Zara [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει παντρευτεί δύο φορές, με την δεύτερη γυναίκα του Φλόρα Περέζ, να είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Inditex.

Φωτογραφίες: Shutterstock/Wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Zara πολυκατάστημα Μπιλ Γκέιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ