Πλασκοβίτης: Δεν συζητάμε με την Τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο - iefimerida.gr

Πλασκοβίτης: Δεν συζητάμε με την Τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατηγορηματική δήλωση ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την Τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Μιλωτας στο ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Πλασκοβίτης χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το στόχο που έχει τεθεί για υπαγωγή 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία μέσα στο 2011, και επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας σε μερικούς τομείς του δημοσίου όπως οι συγκοινωνίες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τα σημερινά δημοσιεύματα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η Τρόικα δεν έχει ζητήσει απολύσεις. «Αυτό που ενδιαφέρει τους εταίρους μας είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εφεδρείας» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι στο στενό δημόσιο τομέα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αποχωρήσεις, και αυτό που εξετάζεται πλέον είναι οι μετακινήσεις προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ