Οταν μια γραμματέας κλέβει την παράσταση από το αφεντικό της [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν μια γραμματέας κλέβει την παράσταση από το αφεντικό της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συλλογική φαντασία, οι γραμματείς είναι καλές μόνο για να φτιάχνουν τον καφέ, να βγάζουν φωτοτυπίες, να ποτίζουν τα λουλούδια στο γραφείο και να γλυκοκοιτάζουν το αφεντικό.

Χρειάστηκε να γυριστούν αρκετές ταινίες για να αποδειχθεί ότι ορισμένες γραμματείς είναι ικανές να βγουν από τη σκιά του ανωτέρου τους, από πολλές απόψεις. Δείτε τέσσερις αποδεικτικές υποθέσεις.


1. Τίπι Χίντρεν, Μάρνι, του Αλφρεντ Χίτσκοκ (1964)

Οταν μια γραμματέας κλέβει την παράσταση από το αφεντικό της [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η κεντρική ηρωΐδα της ταινίας, η Μάρνι, είναι μια κλεπτομανής που λιποθυμά όταν βλέπει κόκκινο χρώμα. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας (Σον Κόνερι) γοητευμένος μαζί της την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας για την νεύρωσή της. Την συλλαμβάνει επ΄αυτοφόρω και την πιέζει να τον παντρευτεί. Η γυναίκα του αποδεικνύεται ψυχρή. Ψάχνοντας το παρελθόν της ανακαλύπτει πως όταν ήταν παιδί σκότωσε έναν πελάτη της ιερόδουλης μητέρας της. Η αποκάλυψη αυτή θα είναι ο καταλύτης εκείνος για να απελευθερωθεί από τις ενοχές της.

Στην ταινία η Τίπι Χέντρεν κλέβει την παράσταση, κυριολεκτικά, από το αφεντικό της, γίνεται κεντρική ηρωίδα.


2. Αν Χαθαγουέι, Ο διάβολος φρούσε Prada (2006)

Οταν μια γραμματέας κλέβει την παράσταση από το αφεντικό της [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η διευθύντριά της δεν είναι άλλη από την Μέριλ Στρίπ στον ρόλο της Μιράντα Πρίσλεϊ, πιο μισητή από ποτέ. Η γραμματέας εκπαιδεύεται να αρπάζει τα παλτά της στον αέρα, να της αγοράζει καφέ, να της ετοιμάζει το φαγητό, τα παιδιά κλπ. Της δίνει όμως το τελικό μάθημα όταν την εγκαταλείπει γιατί βρίσκει αλλού μια καλύτερη ζωή.


3. Ναόμι Χάρις, στην ταινία Spectre

Οταν μια γραμματέας κλέβει την παράσταση από το αφεντικό της [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Εργάζεται ουσιαστικά για την Μ –την διευθύντρια της ΜΙ6, αλλά η Moneypenny κατορθώνει γρήγορα να γίνει απαραίτητη δίπλα στον πράκτορα Τζέημς Μποντ. Τον ακολουθεί σε όλες σχεδόν τις ταινίες του, με έναν και μοναδικό ρόλο: να συμμετέχει στη δράση, να αφήνει υπονοούμενα, αλλά να μην υποκύπτει ποτέ στον ερωτισμό του. Η Naomie Harris είναι η πρώτη γραμματέας των ταινιών Τζέημς Μποντ που δεν κρατάει απλώς τα τηλέφωνα, αλλά μπαίνει στη δράση και κυκλοφορεί με πιστόλια.

4. Μέλανι Γκρίφιθ, Εργαζόμενο κορίτσι, 1988

Οταν μια γραμματέας κλέβει την παράσταση από το αφεντικό της [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ταινία Εργαζόμενο Κορίτσι έκανε σταρ την Μέλανι Γκρίφιθ δίπλα στους Χάρισον Φορντ και Σιγκούρνι Γουίβερ. Η ταινία προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ.

Η Τες Μακγκίλ (Μέλανι Γκρίφιθ) έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Της λείπει όμως ένα σωστό χτένισμα, κομψά ρούχα και η σωστή δουλειά. Η Τες γίνεται γραμματέας της Κάθριν Μακγκίλ (Σιγκούρνι Γουίβερ) και προσπαθώντας να ανέλθει εκμυστηρεύεται στην Κάθριν μια ιδέα της για να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρίας. Η Κάθριν οικειοποιείται την ιδέα της Τες και την παρουσιάζει ως δική της. Η τύχη ευνοεί την Τες όταν η Κάθριν σπάει το πόδι της σε ατύχημα ενώ κάνει σκι και την αφήνει στη θέση της παραχωρώντας της τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου της. Η Τες παίρνει τη θέση της Κάθριν και καταφέρνει, με τη βοήθεια του οικονομολόγου Τζακ Τρέινερ (Χάρισον Φορντ) να πάρει πίσω αυτά που της αναλογούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γραμματέας παράσταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ