Γεροβασίλη: «Δικαίωμα της κυβέρνησης» να υποδεικνύει στα κανάλια τις ειδήσεις - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: «Δικαίωμα της κυβέρνησης» να υποδεικνύει στα κανάλια τις ειδήσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε την Παρασκευή, με τη ΝΔ, για τον τρόπο που κάλυψαν τα ιδιωτικά κανάλια τη Σύνοδο του Νότου, έδωσε με δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ουσιαστικά, ανέφερε ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να κάνει τις επισημάνσεις στις οποίες προέβη χθες, για το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να προβάλουν τις δηλώσεις των ηγετών που μετείχαν στη Σύνοδο.

«Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν», τόνισε σε δήλωσή της το πρωί του Σαββάτου η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ, που είχε χαρακτηρίσει ως ντροπή τα αρχικά σχόλια της κ. Γεροβασίλη.

«Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών.

«Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά», δήλωσε ακόμη η κ. Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλγα Γεροβασίλη κανάλια ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ