Ετοιμάζουν την κηδεία της Θάτσερ... πριν ακόμη πεθάνει - iefimerida.gr

Ετοιμάζουν την κηδεία της Θάτσερ... πριν ακόμη πεθάνει

Αγγλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμη θέλει να είναι η βρετανική κυβέρνηση για παν ενδεχόμενο, και για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την κηδεία της Μάργαρετ Θάτσερ, παρ' όλο που η «Σιδηρά Κυρία» είναι ακόμη εν ζωή.

Η Μάργαρετ Θάτσερ, 86 ετών σήμερα, έχει περιορίσει κατά πολύ τις δημόσιες εμφανίσεις της και αυτό γιατί πλέον η υγεία της έχει επιδεινωθεί. Η «σιδηρά κυρία» της βρετανικής πολιτικής σκηνής, πάσχει από Αλτσχάιμερ, και τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί και πολλά εγκεφαλικά.

Όσο μακάβριο και εάν ακούγεται, η βρετανική κυβέρνηση θα επιβλέψει τις διεργασίες για την προετοιμασία της κηδείας, όμως δεν θα πράτει από μόνη της, και αυτό διότι όλα θα γίνεουν σύμφωνα με τις επιταγές της ίδιας της Μάργαρετ Θάτσερ, η οποία έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς θέλει να είναι όλα.

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, αλλά η σορός της δε θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Θα ταφεί στο ίδιο νεκροταφείο με τον σύζυγό της, μετά από επιθυμία της ίδιας.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας της θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, υπό την προεδρία του εκπροσώπου του υπουργικού Συμβουλίου και παρουσία του σερ Μάλκομ Ρος, στενού συνεργάτη της βασίλισσας Ελισάβετ, του ανθρώπου που επέβλεψε τις κηδείες της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 και της βασιλομήτωρος το 2002.

Όλα γίνονται με βάση επιθυμίες που έχει εκφράσει η ίδια. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου και συμφωνική ορχήστρα θα παίζει έργα του Έντουαρντ Έλγκαρ.

Η «Μάγκι» δε θέλει να πετούν στον ουρανό του Λονδίνου αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας την ώρα που θα οδηγείται στην τελευταία της κατοικία. Ούτε θέλει να γίνει λαϊκό προσκύνημα.

Ανάμεσα στους ηγέτες που θα παραβρεθούν στην κηδεία θα είναι φυσικά η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ αναμένεται να προκληθούν επίσης η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Νάνσι Ρίγκαν και ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ