Στον Λευτέρη Βογιατζή το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου - iefimerida.gr

Στον Λευτέρη Βογιατζή το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων της ένωσης κριτικών έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου απονεμήθηκε στον Λευτέρη Βογιατζή για την παράσταση Θερμοκήπιο του Χάρολντ Πίντερ.

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Γιάννης Τσορτέκης ήταν οι παρουσιαστές της τελετής, ενώ ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής ήταν ο νικήτης του Μεγάλου Βραβείου Θεάτρου για την παράσταση «Θερμοκήπιο» του Χάρολντ Πϊντερ αλλά και για την πολύχρονη προσφορά του στο θέατρο, για την συγκινητική αφοσίωση και το αξιοθαύμαστο πάθος του, καθώς και την ουσιαστική συμβολή του στην άνοδο της ποιότητας της θεατρικής τέχνης όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής. Το βραβείο παρέλαβε αντί για τον σκηνοθέτη η Αμαλία Μουτούση.

Παράλληλα το βραβείο του Διεθνούς Ρεπερτορίου παρέλαβε ο Νίκος Μαστοράκης για την σκηνοθεσία της «Τριλογίας του παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι , ενώ ο Θωμάς Μοσχόπουλος έλαβε το Βραβείο Σκηνοθεσίας Κουν Ελληνικού Έργου για την «Μέδουσα». Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος έλαβε το βραβείο Κουν ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο για την ερμηνεία του στην «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και η Φωτεινή Μπαξεβάνη για την ερμηνεία της στη Λωξάνδρα έλαβε έπαινο.
Τέλος έπαινοι απονεμήθηκαν στα έργα «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη και «Δαίμονας» της Μαρίας Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη. Επίσης έπαινο για την ερμηνεία του έλαβε ο Άκις Βλουτής για τους «Εξόριστους» του Τζέημς Τζόυς ενώ η τιμητική Διάκριση Νέου Θεατρικού Δημιουργού δόθηκε στην ομάδα Vasistas για την παράσταση «Spectacle» σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη. Η ομάδα Σημείο Μηδέν με τη παράσταση «Οι Δίκαιοι» του Αλμπέρ Καμύ σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου έλαβε τον Έπαινο Νέου Δημιουργού. H Σοφία Χιλλ για την ερμηνεία της Ιούς στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου έλαβε το βραβείο αρχαίου δράματος ενώ αντίστοιχο έπαινο έλαβε και ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας για την μετάφραση του «Ηρακλή Μαινόμενου» του Ευριπίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ