Βλαστός και «Πυρήνες της Φωτιάς» κρατούν τρεις ομήρους - iefimerida.gr

Βλαστός και «Πυρήνες της Φωτιάς» κρατούν τρεις ομήρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Κορυδαλλού με πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος σε συνεργασία με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», κρατούν ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αυτήν την ώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις - θρίλερ μεταξύ Βλαστού και αρχών. Πριν από λίγη ώρα βγήκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ανακουφισμένοι, τέσσερις από τους 25 επισκέπτες που έχουν εγκλωβιστεί μέσα, από την ώρα που έγινε αποτροπή της απόδρασης και ξεκίνησε η ομηρία των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο Παναγιώτης Βλαστός κρατάει τους ομήρους με την απειλή ενός όπλου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στη φυλακή μέσω της μητέρας ενός κρατουμένου, κάτι που προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την ασφάλεια των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, μαζί με πέντε ακόμη κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους και ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Όταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν επέστρεψαν στο επισκεπτήριο την ώρα που βρισκόταν 25 επισκέπτες, οι οποίοι και εγκλωβίστηκαν στο σοφρωνιστικό κατάστημα.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ολόκληρη η φυλακή έχει κυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Στις φυλακές έσπευσε ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών καθώς και ο υφυπουργός δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα φυλακών, Γιώργος Πεταλωτής .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ