Ολάντ και Ρέντσι την Παρασκευή στην Αθήνα για την Σύνοδο του Νότου - iefimerida.gr

Ολάντ και Ρέντσι την Παρασκευή στην Αθήνα για την Σύνοδο του Νότου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι θα είναι την Παρασκευή στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ιταλό ηγέτη, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Αντόνιο Κόστα και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας Φερνάντο Εγκιδάθου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Μαριάνο Ραχόι.

Σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθεί ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών – μελών, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στη Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει ως εξής:

  • 12:45 - 13:00: Άφιξη ηγετών και αντιπροσωπειών στο Ζάππειο Μέγαρο - Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
  • 13:00 - 14:45: 1η συνεδρία εργασιών
  • 15:00 - 15:15: Οικογενειακή φωτογραφία
  • 15:15 - 16:30: Γεύμα εργασίας
  • 16:45 - 17:15: Κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ
  • 17:30 - 18:30: Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ Ρέντσι συνοδος νοτου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ