ΓΣΕΒΕΕ: Αμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες - iefimerida.gr

ΓΣΕΒΕΕ: Αμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ανατολική Θεσσαλονίκη θέτει η ΓΣΕΒΕΕ και ζητά άμεσα μέτρα για την στήριξή τους.

Με επιστολή της προς τους συναρμοδίους υπουργούς η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας στις μικρές επιχειρήσεις και τις οικογένειες αυτών, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι πολλές από αυτές δραστηριοποιούνται σε συνθήκες ύφεσης επί χρόνια. Δυστυχώς, το πρόβλημα επιτείνεται από τις οικονομικές δυσχέρειες των τοπικών κοινοτήτων αλλά και την ένδεια πυλώνων χρηματοδότησης για τις έκτακτες καταστάσεις.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει την ανάγκη να επανέλθει άμεσα σε ομαλούς ρυθμούς η οικονομική και κοινωνική ζωή, θεωρώντας ότι αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και ένδειξη αλληλεγγύης η αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων αυτών αναγκών.

Ζητά να ληφθούν τα μέτρα που ίσχυσαν και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις και επισημαίνει την ανάγκη να προωθηθούν παρεμβάσεις σε όλες τις πληγείσες περιοχές μερικές από τις οποίες θα πρέπει να έχουν μόνιμη θεσμική και νομική ισχύ. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις, επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΣΕΒΕΕ καταστροφές Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ