Ο Ερντογάν βάζει χέρι στα θέατρα -Απαγορεύει Σαίξπηρ και Μπρεχτ: Μόνο πατριώτες επί σκηνής - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν βάζει χέρι στα θέατρα -Απαγορεύει Σαίξπηρ και Μπρεχτ: Μόνο πατριώτες επί σκηνής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέατρο του παραλόγου από την τουρκική κυβέρνηση, που σχεδιάζει για τον προσεχή χειμώνα μόνο τούρκους θεατρικούς συγγραφείς στις σκηνές της.

Ο Ερντογαν απαγορεύει τις παραστάσεις με κλασικά έργα ξένων συγγραφέων για να διασφαλίσει την εθνική ενότητα της χώρας του.
Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση δεν μένει μόνο στους ξένους εισβολείς στον πολιτισμό, αφού απαγορεύει και κάποια σύγχρονα τουρκικά έργα, με την αιτιολογία ότι βλάπτουν την εθνική ενότητα και το κρατικό αίσθημα.

Μιλώντας στα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ένας δημοφιλής τούρκος ηθοποιός ο Ορχάν Αϊντιν τόνισε πως πρόκειται για ξεχωριστά έργα από ξεχωριστούς συγγραφείς. «Είναι τα έργα που έφτασαν στα τούρκικα θέατρα σε αυτό το σημείο που είναι σήμερα. Τα κρατικά θέατρα χρωστούν την ύπαρξή τους σε αυτά. Πως μπορούν θέατρα να μην παίζουν πια Σαίξπηρ και Μπρεχτ;».

Η θεατρική σεζόν στην Τουρκία ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου με 8 Τουρκικά πατριωτικά έργα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέατρα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ