Μετά την κατακραυγή πήραν πίσω τη διάταξη που κάνει λέκτορες 2.000 υπαλλήλους - iefimerida.gr

Μετά την κατακραυγή πήραν πίσω τη διάταξη που κάνει λέκτορες 2.000 υπαλλήλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επείγουσα εντολή να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις κλειστές διαδικασίες εκλογής του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού σε θέσεις λεκτόρων, έδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπό τον Ν.4415/2016 (ΦΕΚ Α' 159/6.9.2016), ωστόσο χθες στάλθηκε σε όλες τις πρυτανείες των ΑΕΙ «εξαιρετικά επείγουσα ενημέρωση» με την οποία ζητείται η αναστολή εφαρμογής της εν λόγω διάταξης μέχρι νεοτέρας.

Στην ενημέρωση αυτή, η οποία εστάλη ηλεκτρονικά, περιλαμβάνεται και επιστολή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρει ότι «επιβάλλεται η αναστολή της διαδικασίας εφαρμογής» της εν λόγω διάταξης που αφορά στο δικαίωμα μελών ΕΔΙΠ και ΕΕΠ να ζητήσουν ένταξη σε «μόνιμη προσωποπαγή θέση λέκτορα».

Όπως αναφέρει η ενημέρωση, η αναστολή καθίσταται αναγκαία «λόγω αδυναμίας υλοποίησης» και «επίκειται αλλαγή» της, οπότε «για λόγους ασφάλειας δικαίου» θα ακολουθήσει «νεότερη νομοθετική ρύθμιση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ