«Η βρετανική δεξιά είναι η πιο ανόητη στον κόσμο» - iefimerida.gr

«Η βρετανική δεξιά είναι η πιο ανόητη στον κόσμο»

Ντέιβιντ Κάμερον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εριστικές για πολλούς είναι οι νέες δηλώσεις του προέδρου της γαλλικής Αρχής Κεφαλαιαγοράς Ζαν Πιέρ Ζουγιέ, ο οποίος χαρακτήρισε την βρετανική δεξιά ως την πιό ανόητη στον κόσμο.

Αφορμή για τις δηλώσεις του αυτές ήταν το βέτο του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον στην Σύνοδο Κορυφής, στο ενδεχόμενο τροποποιήσεων των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται πως η κίνηση αυτή του Κάμερον έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της Βρετανίας.

«Επί μακρόν λεγόταν ότι η γαλλική δεξιά ήταν η πιο ανόητη», δήλωσε ο Ζουγιέ σε συνέντευξή του στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο «France Inter». Ωστόσο αναγνωρίζει πως οι Βρετανοί είναι και πρέπει να είναι ένας καλός φίλος της Γαλλίας στην Ευρώπη.

Αυτό που λένε αρκετοί αναλυτές αλλά και πολιτικοί επανέλαβε ο κ. Ζουγιέ ο οποίος είπε πως είναι σπάνια μία τέτοια αντίδραση της Βρετανίας απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Η βρετανική δεξιά είναι η πιο ανόητη στον κόσμο» | iefimerida.gr 0

Ο Ζουγιέ, διετέλεσε επικεφαλής συνεργάτης του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καθώς και πρόεδρος της Αρχής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Ζουγιέ δεν παρέλειψε να πει πως τα συμφέροντα τα οποία φαίνεται να εξυπηρετεί ο Ντείβνιντ Κάμερον, είναι αυτά του χρηματοπιστωτικού τομέα και όχι αυτά του βρετανικού λαού. Σχολίασε επίσης πως είναι εντυπωσιακό πως δύο εκατομμύρια Βρετανοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν πρόσφατα κατά των μέτρων λιτότητας σε μία χώρα με δημόσιο έλλειμα 8% του ΑΕΠ και χρέος 80% του ΑΕΠ, αλλά αυξήσεις φέτος για τους τραπεζίτες, κατά μέσον όρο, ύψους 49%.

Τέλος ο πρώην σύμβουλος του υποψήφιου των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ, κατέληξε κάνοντας μία «σύγκριση» του Ντέβιντ Κάμερον με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, Τόνυ Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, λέγοντας πως «Οι πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν δεν θα είχαν διαπράξει τέτοιο λάθος στις διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ