Επί τάπητος η πορεία της οικονομίας και το PSI - Εμμένουν οι τράπεζες για το επιτόκιο - iefimerida.gr

Επί τάπητος η πορεία της οικονομίας και το PSI - Εμμένουν οι τράπεζες για το επιτόκιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμες επαφές με την Τρόικα και τον επικεφαλής του IIF έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με αντικείμενο την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος, τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και το PSI.

Στη συνάντηση με την Τρόικα, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησε με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, για την πορεία εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και τα μέτρα που θα πρέπει να

Μετά την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών έχει το μεσημέρι συνάντηση και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα για την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με συμμετοχή ιδιωτών PSI, με κούρεμα κατά 50%, όπως αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Το βασικότερο πρόβλημα για την πρόοδο του PSI είναι το ύψος των επιτοκίων των νέων ομολόγων με τους ιδιώτες να επιδιώκουν υψηλότερο επιτόκιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν προχωρήσει η διαδικασία, και επιμείνουν οι τράπεζες, τότε θα τεθεί θέμα υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ