Δημοσκόπηση-σοκ για Ολάντ: Χάνει από όλους στις επόμενες εκλογές - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση-σοκ για Ολάντ: Χάνει από όλους στις επόμενες εκλογές

Φωτογραφία: Statick Flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανικός επικρατεί στο στρατόπεδο του Ολάντ μετά τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το TNS Sofres-OnePoint για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».

Σύμφωνα με την έρευνα ο Γάλλος πρόεδρος ηττάται από όλους στις επόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολάντ φαίνεται να αποκλείεται από τον πρώτο γύρο(!), συγκεντρώνοντας το 11% έως το 15% των προτιμήσεων.

Στον πρώτο γύρο ενισχυμένοι εμφανίζονται ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, ωστόσο όλα αναμένεται να κριθούν στο δεύτερο γύρο, όπου φαίνεται ότι θα φτάσουν η ακροδεξιά υποψήφια και ένας εκ των Σαρκοζί ή Ζιπέ.

Από τη δεξιά θα αναμετρηθούν ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στον πρώτο γύρο ο Ζιπέ φτάνει το 33% και η Λεπεν το 29%. Σε άλλο σενάριο, με Λεπεν και Σαρκοζί, η Λεπέν μένει στο 29% αλλά ο Σαρκοζί παίρνει το 27%.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν, κινείται στα διάφορα σενάρια με 15% έως 20% και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν της αριστεράς φτάνει το 10% έως 13%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ