Eurostat: Οι κάτοικοι της Αθήνας οι πιο δυσαρεστημένοι στην ΕΕ με την ποιότητα ζωής - iefimerida.gr

Eurostat: Οι κάτοικοι της Αθήνας οι πιο δυσαρεστημένοι στην ΕΕ με την ποιότητα ζωής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη από την ποιότητα ζωής στην πόλη τους προκύπτει ότι είναι οι κάτοικοι της Αθήνας, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat.

Συγκεκριμένα, η έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αντανακλά τον βαθμό ικανοποίησης των κατοίκων για τις ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες, δείχνει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης των “28” είναι ικανοποιημένοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, εννέα στους δέκα κατοίκους στην Ε.Ε. είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στην πόλη, με το 98%, να καταγράφεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ ακολουθούν η Στοκχόλμη και η Κοπεγχάγη (97%), αλλά και η Βιέννη και το Λουξεμβούργο (96%).

Σε δέκα χώρες τα επίπεδα ικανοποίησης διαμορφώθηκαν κάτω από το 90%: Οι πλέον δυσαρεστημένοι είναι οι Αθηναίοι, με το 71% του πληθυσμού να είναι ικανοποιημένο, ενώ το ποσοστό στη Ρώμη έφθασε το 80% και στο Βουκουρέστι και στο Παρίσι στο 83%.

Σε δέκα κράτη – μέλη τα επίπεδα ευχαρίστησης είναι κάτω από το 90%. Το πιο χαμηλό επίπεδο ευχαρίστησης καταγράφηκε στην Αθήνα όπου το 71% των κατοίκων δηλώνει ευχαριστημένο από την πόλη του. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Ρώμης με 80%, της Βουδαπέστης και του Παρισιού με 83%.

Πάντως σε σύγκριση με το 2012, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τώρα πιο ευχαριστημένοι από την πόλη τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2012 – 2015 καταγράφηκε στην Αθήνα (από 56% ποσοστό ευχαρίστησης το 2010 , σε 71% το 2015) . Ακολουθεί η Βουδαπέστη (συν 6%), η Ρίγα και το Βίλνιους (συν 5%), οι Βρυξέλλες και η Μπρατισλάβα (συν 4%).

Αντίθετα, ο βαθμός ευχαρίστησης των πολιτών έχει μειωθεί ελαφρώς σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Άμστερνταμ, Βερολίνο και Λισαβόνα (μείον 2%), Παρίσι και Ελσίνκι (μείον 1%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ