Ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Μάργαρη -Παίζει με την πρώτη του κιθάρα από το 1977 - iefimerida.gr

Ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Μάργαρη -Παίζει με την πρώτη του κιθάρα από το 1977

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθητής του Νότη Μαυρουδη, συνεργάτης του Al Di Meola.

Ο δημοφιλής Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες δίνει συναυλία Πέμπτη 8/9 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας.

Μία μουσική παράσταση που θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας από τον «μάγο» του είδους, όπως τον χαρακτηρίζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ένα ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά «Με τη μαγεία της κιθάρας».

«Η σχέση μου με την μουσική ξεκίνησε το 1984 όταν ήμουν στην πρώτη τάξη του γυμνασίου. Το παράδοξο σε όλη αυτή την ιστορία, είναι το γεγονός ότι κανείς από την οικογένεια μου δεν υπήρξε καλλιτέχνης» λέει ο Παναγιώτης Μάργαρης στο iefimerida.gr.
Μεγαλώνοντας η διευθύντρια του ωδείου του έθεσε ένα δίλημμα, κιθάρα ή πιάνο και εκείνος επέλεξε την κλασική κιθάρα. «Σε αυτή μου την απόφαση, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ευελιξία του οργάνου όσον αφορά τις μετακινήσεις. Άρα η σχέση μου με την κιθάρα ξεκίνησε εντελώς συμπτωματικά θα έλεγα. Ως εκ τούτου, αισθάνομαι πολύ τυχερός άνθρωπος».

Ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Μάργαρη -Παίζει με την πρώτη του κιθάρα από το 1977  | iefimerida.gr 0

Στα χέρια του μέχρι σήμερα η πρώτη κιθάρα που του αγόρασε ο πατέρας του, μια Jose Ramirez 1A του 1977. «Σε όσες συναυλίες εμφανίζομαι χωρίς μικροφωνική ενίσχυση, παίζω πάντα με τη αυτήν την κιθάρα. Το συγκεκριμένο μουσικό όργανο είναι πια μέρος του εαυτού μου. Με την Jose Ramirez έχω πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες, έχω ηχογραφήσει όλες τις δισκογραφικές μου δουλειές και αποτελεί για εμένα σχέση ζωής. Είναι μια υπέροχη κιθάρα η οποία συνδυάζει την Ισπανική κουλτούρα με την κλασική μουσική και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο».

Στην παράσταση της Πέμπτης θα ακουστούν συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών (Ennio Morricone, Erik Satie, Carlos Gardel, Peter Tchaikovsky κ. α).

Θα ερμηνεύσει επίσης, διασκευές του σε ιστορικά τραγούδια της διεθνούς Rock μουσικής σκηνής (Hotel California, The show must go on, Paint it black, People are strange) τα οποία συμπεριέλαβε στο άλμπουμ “Rock of my soul”, δικές του συνθέσεις καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Μαζί του η ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης σπούδασε Κλασική Κιθάρα στο Ωδείο Αττικής και στο Εθνικό Ωδείο, παίρνοντας Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο. Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης εμφανίζεται στις 8 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στις 21 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ Ηλιούπολης στο Δημοτικό θέατρο Δημήτρης Κιντής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ