Βρέθηκε αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες υγραερίου -Κοντά στην Παναγία των Παρισίων - iefimerida.gr

Βρέθηκε αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες υγραερίου -Κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Φωτογραφία: flickr/Sam valadi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοκίνητο που περιείχε αρκετές φιάλες υγραερίου ανακαλύφθηκε κοντά στον καθεδρικό της Νοτρ-Νταμ στο κέντρο του Παρισιού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο ιδιοκτήτης του, που έχει τέθηκε υπό κράτηση και είναι στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερ δικαστική πηγή.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε πως τα φώτα κινδύνου ήταν αναμμένα όταν ανακαλύφθηκε και πως περιείχε επτά φιάλες υγραερίου, μία από τις οποίες ήταν κενή και ήταν τοποθετημένη στην μπροστινή θέση, σε αυτή του συνοδηγού. Δεν υπήρχε πυροδοτικός μηχανισμός, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Βρέθηκε αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες υγραερίου -Κοντά στην Παναγία των Παρισίων  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα και ένα μέλος του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη του οχήματος, που είναι επίσης γνωστό στις υπηρεσίες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα ζευγάρι, ηλικίας 34 και 29 ετών, που φέρεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση συνελήφθη την Τρίτη σε έναν αυτοκινητόδρομο της νότιας Γαλλίας και παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είπε ότι αναμένει την έκθεση των αρχών για την υπόθεση και τα κίνητρα των δραστών. Το όχημα είχε εγκαταλειφθεί σε ένα στενάκι, το Κε ντε Μοντεμπέλο, κοντά στην όχθη του Σηκουάνα και σε απόσταση μερικών μέτρων από την Παναγία των Παρισίων, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Παρισιού.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη Γαλλία.

Η Φλοράνς Μπερτού, η δήμαρχος του Πέμπτου Διαμερίσματος του Παρισιού, είπε ότι η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια και να αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή. Όπως σημείωσε, το όχημα είχε αφεθεί σε μια ζώνη όπου απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση και παρέμεινε εκεί επί περίπου δύο ώρες, πριν το αντιληφθούν οι αρχές.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι και το κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους προς τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στη χώρα. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε «ευαίσθητες» περιοχές της χώρας, μετά και την επίθεση που σημειώθηκε στη Νϊκαια, στις 14 Ιουλίου, όπου σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Παρίσι ναός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ