Ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου -Διαβάζουν ηθοποιοί και συγγραφείς - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου -Διαβάζουν ηθοποιοί και συγγραφείς

Φωτογραφίες: facebook Στοα του Βιβλίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, ο Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος, που διοργανώνει το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με προσκεκλημένους συγγραφείς από χώρες της Ευρώπης.

Αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα θα διαβάσουν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, αλλά και οι ίδιοι οι συγγραφείς.

Οι αναγνώσεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).
Κάθε ανάγνωση θα ακολουθεί συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό.

Ο φετινός κεντρικός προσκεκλημένος είναι ο Βρετανός ποιητής Ahren Warner, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία του «Confer» (2011) και «Pretty» (2013). Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η ποιήτρια και μεταφράστρια Λένα Καλλέργη, η οποία επίσης θα διαβάσει έργα της.

Ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου -Διαβάζουν ηθοποιοί και συγγραφείς  | iefimerida.gr 0

Ο Ahren Warner είναι αρχισυντάκτης του ανεξάρτητου περιοδικού ποίησης «Poetry London» και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Λογοτεχνίας του Νιούκαστλ (Newcastle Centre for the Literary Arts). Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Τεχνών της Βρετανίας (Arts Foundation) και έχει τιμηθεί με το βραβείο Eric Gregory της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως και με δύο διακρίσεις από τη βρετανική Poetry Book Society. Η Λένα Καλλέργη έχει δημοσιεύσει τις συλλογές «Κήποι στην άμμο» (2010) και «Περισσεύει ένα πλοίο» (2016) και έχει μεταφράσει ποίηση, μεταξύ άλλων, των Giacomo Leopardi και Luis Cernuda.

Ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου -Διαβάζουν ηθοποιοί και συγγραφείς  | iefimerida.gr 1

Στις φετινές εκδηλώσεις θα λάβουν επίσης μέρος η ποιήτρια Denisa Comanescu (Ρουμανία), ο συγγραφέας κατασκοπικών μυθιστορημάτων Jan Guillou (Σουηδία), η δοκιμιογράφος και σεναριογράφος Barbara Nesvadbova (Τσεχία), ο ποιητής και φιλόσοφος Martin Rueff (Γαλλία, γεννημένος στον Καναδά), ο πεζογράφος Juan Cruz Ruiz (Ισπανία), ο δημοσιογράφος και πεζογράφος Dionisios Sturis (Ελλάδα, Πολωνία), η πεζογράφος Saskia Trebing, ο συγγραφέας Valentin Moritz (Γερμανία), ο θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Γεωργίου (Κύπρος, με αφιέρωμα στην επίσης θεατρική συγγραφέα Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαµίδου) και η ποιήτρια και πεζογράφος Δώρα Κασκάλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ