H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV - iefimerida.gr

H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα στο internet -η επίσημη θα γίνει στην έκθεση στο Παρίσι- για το νέο Peugeot 5008, που απο κλασικό MPV μετεξελίχθηκε σε ένα πολυμορφικό SUV, με όλα τα off road γνωρίσματα.

Όπως τα πλευρικά προστατευτικά και τις ποδιές στους προφυλακτήρες, ενώ οι χώροι στο εσωτερικό του είναι ακόμα πιο άνετοι, χάρη στην αύξηση του μήκους στα 4,64 μέτρα (+11 εκατοστά) και του μεταξονίου στα 2,84.

Για τους πίσω επιβάτες του υπάρχουν 3 ανεξάρτητα καθίσματα στη μεσαία σειρά που μετακινούνται και κατά το διαμήκη άξονα, καθώς και 2 πρόσθετα στην 3η σειρά, που όταν δεν χρειάζονται είτε βυθίζονται στο δάπεδο είτε αφαιρούνται, προκειμένου να μεγαλώσει κι άλλο ο χώρος αποσκευών. Ο οποίος είναι έτσι κι άλλιως ιδιάιτερα μεγάλος, μιας και στην 5θέσια διάταξη η χωρητικότητά του κυμαίνεται από 780 έως 1.940 λίτρα -το ωφέλιμο μήκος φτάνει μέχρι και τα 3,20 μέτρα, αν υπάρχει η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού.

Ο εσωτερικός διάκοσμος προσδιορίζεται από το ιδιαίτερο i-Cockpit της Peugeot, που στην τελευταία εκδοχή του έχει ακόμα πιο μικρό τιμόνι, έναν εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Από κει και πέρα διαθέσιμα είναι όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και διασύνδεσης κινητών.

Οι κινητήρες βενζίνης του νέου 5008, που θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη άνοιξη, είναι οι turbo των 1.200 και 1.600 κυβικών με 130 και με 165 ίππους αντίστοιχα, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες είναι τρείς. Δύο 1.600 κυβικών με 100 και 120 ίππους και ένας 2.000 με 180 άλογα. Παράλληλα οι Γάλλοι αναπτύσσουν και μια υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, που προγραμματίζεται για το 2018 και θα είναι η μόνη τετρακίνητη. Όλες οι άλλες θα είναι διαθέσιμες με το σύστημα Grip Control για βελτίωση της πρόσφυσης.

H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV | iefimerida.gr 0
H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV | iefimerida.gr 1
H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV | iefimerida.gr 2
H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV | iefimerida.gr 3
H Peugeot έκανε το νέο 5008 SUV | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Peugeot 5008 πολυμορφικό SUV
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ