«Βολές» του Ποταμιού κατά ΕΡΤ -Για την κάλυψη της συγκέντρωσης της ΧΑ στις Θερμοπύλες - iefimerida.gr

«Βολές» του Ποταμιού κατά ΕΡΤ -Για την κάλυψη της συγκέντρωσης της ΧΑ στις Θερμοπύλες

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση τριών βουλευτών του Ποταμιού προκάλεσε η απόφαση της ΕΡΤ να μεταδώσει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, το περασμένο Σάββατο.

Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας, οι Ιάσων Φωτήλας Γρηγόρης Ψαριανός και Αχμέτ Ιλχάν τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο η ΕΡΤ, ένας δημόσιος φορέας χρηματοδοτούμενος κυρίως από τους Ελληνες φορολογούμενους, να μεταδίδει νεοναζιστικού τύπου και κακόγουστες αισθητικής εκδηλώσεις που προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν αν ήταν ενήμερο το υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση αυτής της «νεοναζιστικού τύπου εκδήλωσης», ενώ ζητούν να μάθουν το σκεπτικό με το οποίο η ΕΡΤ αποφάσισε την κάλυψη και προβολή της.

Αναλυτικά η ερώτηση των τριών βουλευτών του Ποταμιού:

«Προς τους Υπουργούς
α)Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
β) Επικρατείας

Θέμα: Η ΕΡΤ καλύπτει τηλεοπτικά εκδηλώσεις μίσους νεοναζιστών;

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε εκδήλωση στην ιστορική τοποθεσία των Θερμοπυλών για να «τιμήσει» - δήθεν - τους εκεί πεσόντες Σπαρτιάτες και Θεσπιείς το 480 π. Χ.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η εν λόγω νεοναζιστικού τύπου οργάνωση καπηλεύτηκε εκ νέου την ιστορική μνήμη, διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που αντιγράφουν σε περιεχόμενο και αισθητική ανάλογες νεοναζιστικών κομμάτων.

Δημιουργεί όμως εύλογη απορία α) η χρήση του ιστορικού μνημείου, άσχετου με την Χρυσή Αυγή και τους σκοπούς της, για την πραγματοποίηση της εν θέματι εκδήλωσης της, καθώς και β) η αναπαραγωγή της από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ την επόμενη μέρα.

Επειδή η ΕΡΤ, που είναι δημόσιος φορέας, χρηματοδοτούμενος κυρίως από τους Έλληνες φορολογούμενους, μέσω του ανταποδοτικού τέλους, είναι απαράδεκτο να μεταδίδει νεοναζιστικού τύπου και κακόγουστες αισθητικής εκδηλώσεις που προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Και επειδή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της πολυφωνίας δεν μπορεί να ισχύει για τους εχθρούς της δημοκρατίας που πραγματοποιούν εκδηλώσεις για να καλλιεργούν το μίσος για τους Έλληνες αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ήταν ενήμερο το Υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης νεοναζιστικού τύπου εκδήλωσης από τη Χρυσή Αυγή, μέλη μάλιστα της οποίας είναι υπόδικοι;

2. Με ποιο σκεπτικό και κάτω από ποιο πλαίσιο η ΕΡΤ αποφάσισε την κάλυψη και προβολή της εν λόγω εκδήλωσης της νεοναζιστικής οργάνωσης;

3. Ποιος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για την προβολή: η διοίκηση της ΕΡΤ ή μετά από εντολή της κυβέρνησης;

4. Είναι μέσα στους μελλοντικούς στόχους της δημόσιας τηλεόρασης να συνεχίσει να προβάλει ανάλογου τύπου εκδηλώσεις που καπηλεύονται ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ιάσονας Φωτήλας- Αχαΐας
Γρηγόρης Ψαριανός- Β’ Αθήνας
Ιλχάν Αχμέτ – Ροδόπης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποτάμι ΕΡΤ Χρυσή Αυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ