Η Τρόικα ζητάει την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Η Τρόικα ζητάει την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση μετά την αποτυχία εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας. Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να ζητήσουν απολύσεις υπαλλήλων κυρίως από φορείς που καταργούνται, αλλά και οργανικές μονάδες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το κείμενο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, ο στόχος για την εργασιακή εφεδρεία αφορούσε συνολικά 30.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων 15.000 που θα έπρεπε να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και οι υπόλοιποι που θα χαρακτηρίζονταν πλεονάζον προσωπικό θα «έμπαιναν» σε «εφεδρεία» για έναν χρόνο και μετά θα απολύονταν.

Ωστόσο από την έως τώρα εφαρμογή της εφεδρείας όμως δείχνει ότι από τους 8.023 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει από τις 6 Οκτωβρίου μόνο 643 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία και οι υπόλοιποι 7.360 υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται.

Εκτιμάται μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του 2011 μετά την εφαρμογή της εφεδρείας και στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι από το σύνολο του δημοσίου που θα ενταχθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς δεν θα ξεπεράσουν τους 4.000 συνολικά.

Λόγω της απόκλισης από τον στόχο των 30.000 «εφέδρων», αφού υπολογίζεται ότι θα υπολείπονται περίπου 14.000 έφεδροι και 11.000 υπάλληλοι που θα έπρεπε να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα θέσουν το θέμα της άμεσης απόλυσης 25.000 δημοσίων υπάλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ