Ο πατέρας της μικρής Αννυ παραδέχτηκε τον τεμαχισμό, όχι τη δολοφονία - iefimerida.gr

Ο πατέρας της μικρής Αννυ παραδέχτηκε τον τεμαχισμό, όχι τη δολοφονία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα των κατηγορούμενων λόγω μη μετάφρασης του βουλεύματος, το οποίο τελικά είχε μεταφραστεί, με μόνο τον κατάλογο των μαρτύρων αμετάφραστο. Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της γιαγιάς της Άννυ, η οποία κρατούσε συχνά την εγγονή της στη Βουλγαρία.

«Η κόρη μου είναι αθώα. Για όλα φταίει ο Νικολάι και ο φίλος του. Στεναχωριέμαι που η κόρη μου είναι στη φυλακή», είπε η μητέρα της Δημήτρεβα η οποία κατηγορείται για ψευδορκία, αφού δεν είπε την αλήθεια στις αρχές για την εξαφάνιση της κόρης της.

Νωρίτερα ο πατέρας της Aννυ, σε ερώτηση του πρόεδρου εάν αποδέχεται τις κατηγορίες, απάντησε ότι αποδέχεται μόνο την πράξη του... τεμαχισμού(!) και όχι της δολοφονίας, πράξη που υπονόησε ότι διέπραξε ο φίλος του και συγκατηγορούμενός του. «Δεν σκότωσα εγώ την Άννυ. Εγώ την τεμάχισα», επανέλαβε ο πατέρας της 4χρονης ενώπιον των δικαστών του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όταν ρωτήθηκε αν αποδέχεται την κατηγορία. Η παραδοχή του πατέρα πως τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια το ίδιο του το παιδί άνοιξε ουσιαστικά τη διαδικασία για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, με την κατηγορηματική άρνηση που προβάλει από την αρχή ότι δεν σκότωσε το παιδί, ουσιαστικά δείχνει εμμέσως ως δράστη της δολοφονίας τον συγκατηγορούμενο και φίλο του Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος ωστόσο με τη σειρά του αρνήθηκε στο δικαστήριο οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία. Αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πατέρα τότε θα καταδικαστεί μόνο για πλημμελήματικη περιύβριση νεκρού. Η 25χρονη μητέρα της Άννυ είπε στο δικαστήριο πως αποδέχεται, ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους.

«Δεν μπορούσα πότε να φανταστώ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Όταν έρχονταν στη Βουλγαρία έδειχναν ότι το αγαπούν το παιδί και του συμπεριφέρονταν καλά», είπε στην αρχή της κατάθεσής της η μητέρα της κατηγορούμενης, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως το ζευγάρι έκανε χρήση ναρκωτικών. Στην ερώτηση εάν ο Νικολάι είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην Άννυ, η γιαγιά απάντησε αρνητικά, ενώ στην ερώτηση που έβρισκε χρήματα το ζευγάρι, απάντησε πως τους χρηματοδοτούσε ένας Γερμανός που αγαπούσε την κόρη της και το εγγόνι της...

Όσο για την εξαφάνιση της Άννυ, υποστήριξε ότι το έμαθε από την τηλεόραση, όταν είδε την κόρη της να ψάχνει την Άννυ.

Πρόεδρος: Δεν είχατε προβληματιστεί που έβρισκαν χρήματα;

Μάρτυρας: Από τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη Γερμανία. Εκείνος ζητούσε στην κόρη μου να πάει με τη μικρή στη Γερμανία να ζήσουν μαζί του. Το είχε αποφασίσει η κόρη μου θα έφευγε για Γερμανία.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση αυτού του άνδρα με την κόρη σας

Μάρτυρας: Ήξερα ότι είναι φίλος της και τη βοηθάει. Και σε εμάς έστελνε χρήματα.

Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε πως η κόρη σας είχε αφήσει το παιδί με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Θα έπαιρνα εισιτήριο για να έρθω. Όλους αυτούς τους μήνες είχα ακούσει μόνο μία φορά το παιδί στο τηλέφωνο

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη φορά για την εξαφάνιση της εγγονής σας; Μάρτυρας: Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι συνέβη με την Άννυ;

Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκότωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε ...

Απαντώντας σε ερώτησεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Δημητρίνας Σταύρου Γεωργίου η μητέρα της κατηγορουμένης υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν η κόρη της εργαζόταν σε οίκους ανοχής.

Συνήγορος: Σας έστελνε χρήματα για το παιδί ;

Μάρτυρας: Ναι κάθε μήνα ...

Ο κ. Σταύρος Γεωργίου, επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αίτημα για το οποίο ο πρόεδρος είπε πως θα εξεταστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ