Κολομβία: Στις 26 Σεπτεμβρίου η υπογραφή της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και FARC - iefimerida.gr

Κολομβία: Στις 26 Σεπτεμβρίου η υπογραφή της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και FARC

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ Juan Pablo Bello
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 26 Σεπτεμβρίου, στην Καρταχένα, θα υπογραφεί η ιστορική ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και της οργάνωσης FARC, για τον τερματισμό του εμφυλίου, μετά από 52 χρόνια.

Την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αρχικά ανέφερε ότι αυτό θα συμβεί στις 26 Απριλίου, πριν διορθώσει τη δήλωσή του, αναφέροντας τη σωστή ημερομηνία. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι αυτή είναι πιθανόν η πιο σημαντική ανακοίνωση την οποία έχει κάνει στη ζωή του.

Η FARC, η μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών της Κολομβίας, ιδρύθηκε το 1964 και αριθμεί σήμερα περίπου 7.500 μαχητές. Τα μεσάνυχτα της 29ης Αυγούστου, η οργάνωση κήρυξε κατάπαυση πυρός. Η ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το συνέδριο της ηγετικής ομάδας της FARC, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά η οργάνωση ανέβαλε χθες για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Στη συνέχεια, η συμφωνία θα υπογραφεί από τον Σάντος και τον ηγέτη της FARC, Τιμολέον Χιμένες, πριν τεθεί σε δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου.

Η ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, ενώ 45.000 άλλοι θεωρούνται αγνοούμενοι και 6,9 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FARC Κολομβία ειρηνευτική συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ