Nίκος Παππάς: Διαδικασία πρότυπο ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Nίκος Παππάς: Διαδικασία πρότυπο ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδικασία πρότυπο, όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους αλλά αποδείχθηκε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, τόνισε.

Επίσης έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας. Είναι μια πρωτοβουλία, όπως σημείωσε, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες.

Όσον αφορά το ζήτημα του τιμήματος, τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά». Τέλος, τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες, ενώ κατέληξε εκτιμώντας ότι και οι καινούργιοι σταθμοί θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι -παρότι το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Προέδρου ανήκει στην αρμοδιότητά του να υπενθυμίσει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, τώρα, πλέον, που υπάρχουν οι οριστικές άδειες.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, το Σύνταγμα στο άρθρο 15 παρ. 2 κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης.

Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ.

Επίσης έκανε λόγο για το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη αποστολή-λειτουργία τέτοιων ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μία επιχείρηση αλλά για μία μεγάλη αποστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παππάς Παυλόπουλος άδειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ