Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out - iefimerida.gr

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναυλίες και παραστάσεις που ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ.

Οι επιλογές ανα ημέρα είναι πολλές και κάποιες απο τις εκδηλώσεις έχουν αγγίξει το sold out. Μην ξεκινήσετε χωρίς τηλεφώνημα στο ταμείο, για τις συναυλίες της Τάνιας Τσανακλίδου, του Γιάννη Χαρούλη, αλλά και των Αρβανιτάκη - Πορτοκάλογλου.


ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Γιάννης Χαρούλης στην Τεχνόπολη

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 0

Όπως αποδεικνύεται από τη ζήτηση, τρεις βραδιές για τον Γιάννη Χαρούλη στην Αθήνα, δεν είναι αρκετές.

Μετά το καλοκαιρινό, μουσικό, ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει για τρεις ακόμα μαγικές βραδιές (Δευτέρα 5, Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου).

Ο Γιάννης Χαρούλης, που αναγνωρίζεται για την αυθεντική και ειλικρινή του στάση απέναντι στη μουσική του και στον κόσμο, υπόσχεται ξανά, να μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, από το χθες μέχρι το σήμερα. Θα μας υποδεχθεί με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης.
Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 11-13 ευρώ.

Η Τάνια Τσανακλίδου στο Ηρώδειο

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 1


Η Τάνια Τσανακλίδου είναι μία καλλιτέχνις που γνωρίζουμε κυρίως μέσα από τη μουσική πολυετή της πορεία, αφού παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού. Όμως, η σχέση της με το θέατρο, αν και λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι το ίδιο έντονη και διαρκής.

Στην παράσταση στο Ηρώδειο, η Τάνια Τσανακλίδου μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά που συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, καθώς θα ερμηνεύσει μόνο τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο. Στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-35 ευρώ.

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο Θέατρο Βράχων

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 2

Mία απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού και μεγάλη έκπληξη του φεστιβάλ της Επιδαύρου.
Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Θέμα της η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα.
Παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού (Ετεοκλής), Γιώργος Καύκας ('Αγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας), Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη). Στο Θέατρο Βράχων (Οδός Ταταούλων, Βύρωνας). Τηλ.: 210 7609340, 210 7609350. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 8-12 ευρώ.

Επόμενες παραστάσεις: 7 Σεπτεμβρίου- Νίκαια, Κατράκειο Θέατρο, 9 Σεπτεμβρίου – Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης (Ιωνικές Γιορτές 2016), 12 Σεπτεμβρίου- Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Αρβανιτάκη - Πορτοκάλογλου στο Βεάκειο

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 3


Μετά απο έναν επιτυχημένο χειμώνα και μία μεγάλη περιοδεία η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιστρέφουν στην Αθήνα και εμφανίζονται στο Βεάκειο, με όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, αλλά και κομμάτια από τις νέες τους δουλειές.
Δύο σημαντικοί καλλιτέχνες, σε ένα δυναμικό μουσικό τετ α τετ επί σκηνής, που μας ταξιδεύει σε Δύση και Ανατολή.
Θέατρο Βεάκειο, Πειραιάς.

ΤΡΙΤΗ

Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Βεάκειο

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 4


Ο Κωστής Μαραβέγιας σε μια συναυλία-γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένη με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας. Στο Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς). Τηλ.: 210 4194520. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 13-15 ευρώ.

«Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα στο 'Αλσος Βεΐκου

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 5


Η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Παίζουν οι Βασίλης Καραμπούλας (Σωκράτης), Θανάσης Δισλής (Μέλητος). Υπό την Αιγίδα του ΚΘΒΕ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2016 «Παρέα με τ' αστέρια». Στο Θέατρο 'Αλσους Βεΐκου (Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς). Τηλ.: 210 2143317. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 10-12 ευρώ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

«Ορέστεια» του Αισχύλου στο Ηρώδειο

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 6

Σπουδαία συνύπαρξη επί σκηνής.
Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια αξιόλογη ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Ο στυγερός και αιματηρός κύκλος των Ατρειδών στα τρία κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες) μέσα από μια σπουδαία θεατρική συνάντηση. Μια συμπαραγωγή της "Λυκόφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ορέστης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα), Νίκος Κουρή (Αγαμέμνων, Τροφός), Στεφανία Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά), 'Αλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία), Δημήτρη Παπανικολάου (Αίγισθος), Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη (Φύλακας), Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα), Νίκο Ψαρρά (Απόλλων, Πυλάδης), Ιερώνυμο Καλετσάνο (Κήρυκας), Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία), Πολύδωρο Βογιατζή (Κορυφαίος).
Στο Ηρώδειο(Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10,5 - 40 ευρώ.

Φίλιππος Πλιάτσικας στο θέατρο Βράχων

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 7


Το Rock της Δυτικής Όχθης επιστρέφει για ακόμα μία μεγάλη συναυλία στο θέατρο Βράχων την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
«Με αφορμή την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου digital single ' Ένα πλοίο για τον παράδεισο' που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα» αναφέρει για τη συναυλία ο Φίλιππος Πλιάτσικας.
Στη συναυλία αυτή συμπράττουν οι Βασίλης Καζούλης και Γιάννης Μηλιώκας, αλλά και οι Μανώλης Φάμελλος και Στάθης Δρογώσης.
Θεατρο Βράχων, Βύρωνας, 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (είσοδος)

ΠΕΜΠΤΗ 8/9

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή στις Αχαρνές

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 8


Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας.

Σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Βωμού Αρτέμιδος, Αχαρνές).Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 13 - 16 ευρώ, ΑΜΕΑ δωρεάν.


Παύλος Παυλίδης & B-movies στην Τεχνόπολη

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 9


Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους με το κοινό της Αθήνας, σ' ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-13 ευρώ.

Cayetano Solo Project στο ΚΠΙΣΝ

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 10


Πολυμουσικός και με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική σύνθεση, ο Γιώργος Μπρατάνης μπήκε στην δισκογραφία το 1996 με το -τότε- συγκρότημά του, 'Στρογγυλό Κίτρινο'. Από το 2000 και μετά, συστήνεται ξανά στο κοινό ως 'Cayetano'.
Παθιασμένος ταξιδιώτης -με την στενή έννοια του όρου-, ετοίμασε το Cayetano Solo Project μετά από πολύμηνη προετοιμασία και ως υλοποίηση της ιδέας που τον απασχολούσε στην επτάμηνη παραμονή του στην Κίνα, από όπου και επέστρεψε πριν από λίγο καιρό. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα). Τηλ.: 216 8091001/2/3. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.


«ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ . . . » στο θεατρο Βράχων

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 11


Τα «Αστέρια» των 60’s, 70’s, 80’s, για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής.
Ο Δάκης, η Ελπίδα , ο Πασχάλης, ο Robert Williams, ο Τζορντανέλλι, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, και η Κατερίνα Αδαμαντίδου, θα βρεθούν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην σκηνή του Θεάτρου Βράχων, συνοδοιπόροι τους, οι σπουδαίοι μουσικοί τους και όλοι οι συντελεστές του Vinyl Attack Generation’s Party… τραγουδιστές, χορευτές και Dj’s . . .
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Εισιτ. 12 – 15 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
«ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στο Αττικό Αλσος

Πολιτιστική ατζέντα: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα -Τα sold out   | iefimerida.gr 12


Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει για περιορισμένες παραστάσεις το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Είναι η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ο αιώνα, πρόκειται να παρουσιαστεί μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό. Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατό του, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την πλευρά των νικητών.

«Με το έργο αυτό, πραγματώνεται μια επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός, είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα», αναφέρει ο Γιάννης Μόρτζος.

Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Φώτης Τρυφωνόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Τιτίκα Μαρίνου και Ελεάννα Πουλίδα
ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου -είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη – Γαλάτσι)

Ακολουθούν παραστάσεις
* ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ || ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ || ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
* ΔΕΥΤΕΡΑ19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ || ΑΛΙΜΟΣ || ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΙ
* ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ || ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ || ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ || ΠΕΙΡΑΙΑΣ || ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
* ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ || ΚΗΦΙΣΙΑ || ΑΙΘΡΙΟΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ || ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ || ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Παπάγου 23)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρα Μουσική συναυλίες παραστάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ