Συνεχίζονται οι διώξεις στην Τουρκία -Στο «δρόμο» άλλοι 543 δικαστές και εισαγγελείς - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι διώξεις στην Τουρκία -Στο «δρόμο» άλλοι 543 δικαστές και εισαγγελείς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κορυφαίο δικαστικό συμβούλιο της Τουρκίας έπαυσε από τα καθήκοντά τους άλλους 543 δικαστές και εισαγγελείς, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες εκκαθαρίσεις αξιωματούχων που θεωρούνται ύποπτοι ότι υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) έχουν πλέον παύσει από τα καθήκοντά τους περίπου 3.300 δικαστικούς μετά την 15η Ιουλίου. Συνολικά οι τουρκικές αρχές έχουν απολύσει 80.000 πρόσωπα από τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, το δικαστικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις, πολλά από τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικαστικοί εισαγγελείς Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ