Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ]

Jason Bourne
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο θρυλικός Τζέισον Μπορν κάνει σεφτέ στην κινηματογραφική σεζόν με μια ακόμα καταιγιστική περιπέτεια.

Στον αντίποδα η Pixar και η Ντίσνεϊ μας μεταφέρουν κάτω από τη θάλασσα με τις δροσερές περιπέτειες της Ντόρι. Στο ενδιάμεσο εντυπωσιάζει το γεμάτο μουσική ροκ ιρλανδικό Sing Street. Το ραντεβού του Σινεμά με τα πρωτοβρόχια έφτασε ακόμα μια φορά. Καλή Αρχή!

Ψάχνοντας την Ντόρι Animation, HΠΑ - 2016

Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Finding Dory
Σκηνοθεσία: Άντριου Στέιντον
Με τις φωνές της Δήμητρας Παπαδοπούλου και του Θοδωρή Αθερίδη

Τι Συμβαίνει:
Η Ντίσνεϊ και η Pixar αναλαμβάνουν ακόμα μια φορά να μας πάνε ένα φαντασμαγορικό υποβρύχιο ταξίδι με τα ανυπέρβλητα animation που παρουσιάζουν.
13 χρόνια μετά το «Ψάχνοντας το Νέμο», η αγαπημένη παρέα του Νέμο, του Μάρλιν και της Ντόρι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε μια ακόμα περιπλάνηση, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την Ντόρι: το αγαπημένο μπλε ψαράκι θυμάται ξαφνικά ότι έχει οικογένεια, και έτσι ξεκινά και πάλι το ταξίδι της παρέας στους ωκεανούς σε αναζήτηση των γονιών της.
Η επιστροφή στις ρίζες της θα είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους συνοδοιπόρους της.
Mια εκπληκτική χρωματικά ταινία με το γαλάζιο να κυριαρχεί και να σε προσκαλεί σε υποβρύχιο κολύμπι. Όλα είναι προσεγμένα στη
λεπτομέρεια με το λεπτό χιούμορ και την ευγένεια των συναισθημάτων να είναι στη πρώτη γραμμή. Μια ταινία που θα ξαναέβλεπα ευχαρίστως.

Τζέισον Μπορν Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Σκηνοθεσία : Πολ Γκρίνγκρας
Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βίκαντερ, Τζούλια Στάιλς, Βίνσεντ Κασέλ.

Τι Συμβαίνει:
Με ακόμα πιο ευρηματικές σκηνές καταδίωξης η καινούργια καταιγιστική περιπέτεια με τον πασίγνωστο πράκτορα συνεχίζεται με ένα ακόμα επεισόδιο. Η ταινία, όπως και οι προηγούμενες στηρίζεται στον έξοχο χειρισμό του μοντάζ που αποδίδει αριστοτεχνικά τη δράση σε εξωπραγματικούς ρυθμούς. Αυτή τη φορά έχουμε μια εσάνς τρομοκρατίας και λίγο Ελλάδα.
Το 2002 γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον υπερκατάσκοπο με τα αρχικά J.B: τον Jason Bourne (Τζέισον Μπορν) που έψαχνε εναγωνίως να μάθει ποιος είναι… Το 2004 ο άρτια εκπαιδευμένος δολοφόνος Τζέισον Μπορν (Ματ Ντέιμον) επέστρεψε για να πάρει την εκδίκησή του, με τον Πολ Γκρίνγκρας να σκηνοθετεί, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νταγκ Λάιμαν. Το 2007 ήρθε η ώρα που ο Τζέισον Μπορν θυμήθηκε τα πάντα κι αναγκάστηκε να χαθεί από την ενεργό δράση προκειμένου να μην τον σκοτώσουν… εκείνοι που τον δημιούργησαν!
Εννέα χρόνια μετά την ανάκτηση της μνήμης του και την εξαφάνισή του, ο πρώην ειδικός πράκτορας ξαφνικά καλείται να επιστρέψει στο προσκήνιο, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο ασταθής από ποτέ, για να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια για το παρελθόν του και τη δολοφονία του πατέρα του. Την ίδια στιγμή, ένα νέο πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ελέγχει κάθε διαθέσιμο δίκτυο επικοινωνίας και κατ’ επέκταση την παγκόσμια τρομοκρατία καθώς και όλα τα μέσα της νέας τεχνολογίας προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το φιλμ δείχνει αυτό ακριβώς που περιμένουν οι φίλοι του Μπορν. Μια απλή υπόθεση και μια έξοχα χορογραφημένη δράση. Στο ρόλο του «κακού» αυτή τη φορά βρίσκουμε τον Τόμι Λι Τζόουνς που ως αρχηγός της CIA θέλει να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε ένα νέο σύστημα με το οποίο θα μπορεί να μπαίνει σε όλα τα αρχεία και τις συνομιλίες, ενώ η Αλίσια Βικάντερ αναλαμβάνει το ρόλο της μορφωμένης, σύγχρονης γυναίκας που κυνηγάει την καριέρα της κι η οποία θέλει να αφήσει το στίγμα της και να αποδείξει την αξία της, φέρνοντας πίσω στην Υπηρεσία τον Μπορν. Η περιπέτεια απλώνεται σε Αθήνα, Βερολίνο, Λονδίνο και Λας Βέγκας σε ένα φαντασμαγορικό spy game με τον Ματ Ντέιμον να αποδίδει έξοχα τόσο τον εσωτερικό πόλεμο που συμβαίνει στο μυαλό του, όσο και τις σκηνές δράσης στο δρόμο.
Οι σκηνές διαδήλωσης αλλά και μερικές ευρηματικές σκηνές καταδίωξης, υποτίθεται πως είναι γυρισμένες στην Αθήνα και στο ελληνικό μετρό, αλλά όμως ποτέ δεν γυρίστηκαν στη χώρα μας. Η αμερικανική παραγωγή προτίμησε την ...Τενερίφη.
Μαντέψτε το γιατί.

Sing Street Δράμα, Ιρλανδία / 2016

Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


Σκηνοθεσία : Τζον Κάρνεϊ
Παίζουν: Φέρντια Γουόλς - Πίλο, Άινταν Γκίλεν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι, Τζακ Ρέινορ, Λούσι Μπόιντον, Κέλι Θόρντον.

Τι Συμβαίνει:
Ο σκηνοθέτης Τζον Κάρνευ διηγείται μια νεανική λίγο αυτοβιογραφική ιστορία, για ένα αγόρι που για να κερδίσει τη καρδιά μιας κοπέλας θα φτιάξει μια μουσική μπάντα. Όλα αυτά συμβαίνουν στο Δουβλίνο της δεκαετίας του 1980.
Ο νεαρός Κόνορ (Φέρντια Γουόλς - Πίλο) είναι ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια δύσκολη οικογένεια, ακούγοντας τους γονείς του να μαλώνουν πολύ συχνά. Κάποια στιγμή θα του ανακοινώσουν πως πρέπει να αλλάξει σχολείο λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους. Στο καινούργιο σχολείο έχει να αντιμετωπίσει
το bulling tων συμμαθητών του και τον ακόμα πιο μοχθηρό χαρακτήρα των δασκάλων του.
Ένα όμορφο κορίτσι με το όνομα Ραφίνα (Λούσι Μπόιντον) θα του κλέψει την καρδιά.
Προσπαθώντας να αποκτήσει το ενδιαφέρον της ο νεαρός Κόνορ θα φτιάξει μια ροκ μπάντα και θα την προσκαλέσει σ’ αυτήν.
Μια ήσυχη διόλου ευρηματική ιστορία που όμως τα κομμάτια της ταιριάζουν πολύ καλά μεταξύ τους.
Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Τζον Κάρνεϊ που είναι και ο σεναριογράφος εδώ, υιοθετώντας τους κώδικες της στέρεης βρετανικής αφήγησης, εκπλήσσει ευχάριστα δημιουργώντας μια αγαπησιάρικη τρυφερή love ταινία με πολλή μουσική, για την νεότητα και τον έρωτα ενώ παράλληλα σκιαγραφεί πειστικά την ποπ κουλτούρα των 80’s. Όσοι “χάθηκαν” κάποτε μέσα στα τραγούδια των 80’s πιθανώς να νιώσουν μια γλυκιά νοσταλγία. Ο νεαρός Γουωλς Πίλο αφήνει άριστες εντυπώσεις στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

Παράφορα Ερωτικό Δράμα, Γαλλία / 2016

Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3

Eperdument
Σκηνοθεσία : Πιέρ Γκοντό
Παίζουν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Γκιγιομ Γκαλιέν,

Τι Συμβαίνει:
Η Αντέλ Εξαρχόπουλος βρίσκεται στο στοιχείο της υποδυόμενη μια ακόμα φορά την παράφορα ερωτευμένη γυναίκα σε μια ανομολόγητη ερωτική σχέση.
Ο Ζαν είναι υποδειγματικός διευθυντής σε φυλακές γυναικών. Μια νέα κρατούμενη, η Άννα, φτάνει στις φυλακές. Ο Ζαν δε μπορεί παρά να υποκύψει στην άγρια ομορφιά της. Όσο προσπαθεί να τη βοηθήσει, συνειδητοποιεί ότι τα συναισθήματα που έχει για εκείνη
είναι αμοιβαία. Μια παθιασμένη ιστορία αγάπης ξεκινά, πλήρως απαγορευμένη και παράφορη.

Ο Δρόμος για το Λα Παζ Road Movie, Ισπανία / 2015

Στους κινηματογράφους: Ο εκρηκτικός πράκτορας Τζέισον Μπορν και η Αντέλ Εξαρχόπουλος [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

The Road To la Paz
Σκηνοθεσία : Φραντσίσκο Βαρόνε
Παίζουν: Ερνέστο Σουάρεζ, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ελίζα Καρικάτζο

Τι Συμβαίνει:
O Δρόμος για το Λα Παζ αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει με το παλιό Πεζώ 505 του, από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Πας, απ’ όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει ως την Μέκκα.
Ο Σεμπάστιαν είναι ένας νεαρός άνεργος στο Μπουένος Άιρες που ξεφεύγει κάπως από την μεγάλη φτώχεια του παίζοντας ροκ σε μια μπάντα. Το μόνο πράγμα αξίας που έχει στην κατοχή του είναι ένα αυτοκίνητο που του έχει αφήσει ο πατέρας και το οποίο το προσέχει σαν τα μάτια του. Αν και δεν είναι ταξιτζής κάποια μέρα παίρνει κατά λάθος ένα τηλεφώνημα για να κάνει μια κούρσα. Ο Σεμπάστιαν βλέποντας ένα τρόπο για να βγάλει χρήματα, δέχεται.
Ο πελάτης του είναι ο Τζαλίλ, ένας ηλικιωμένος μουσουλμάνος που του ζητά να τον μεταφέρει στη Λα Παζ την πρωτεύουσα της Βολιβίας απ’ όπου θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για τη Μέκκα. Έτσι αρχίζει ένας περιπετειώδες ταξίδι και το φιλμ διανύει χιλιάδες μίλια στην οθόνη, φέρνοντας κοντά δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους από δύο εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους.
Ένα υπαρξιακό και συναισθηματικά φορτισμένο road movie με αναμενόμενες συγκινήσεις, που κυλά με ανώδυνες ανατροπές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινηματογραφικές πρεμιέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ