Δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη ελληνική νίκη - Το έπος κόντρα στην Dream Team [βίντεο] - iefimerida.gr

Δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη ελληνική νίκη - Το έπος κόντρα στην Dream Team [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι από τις νίκες που σημειώνονται κυριολεκτικά μια φορά στα 10 χρόνια. Κυριολεκτικά, αφού η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής γνώρισε την τελευταία της ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Σαϊτάμα, την 1η Σεπτεμβρίου του 2006.

Ηταν η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η παρέα των Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Φώτση, Τσαρτσαρή, Κακιούζη, Παπαδόπουλου, Ντικούδη, Σχορτσιανίτη, Χατζηβρέττα, Βασιλόπουλου και Ζήση. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας το 2006, η Εθνική ομάδα μπάσκετ σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ομαδικού ελληνικού αθλητισμού.

Το τελικό σκορ 101-95 απέναντι στην παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς, έστειλε την Ελλάδα στον τελικό, όπου μετέπειτα ηττήθηκε από την Ισπανία. Ομως η 2η θέση δεν θα μπορούσε να καταστρέψει αυτό που έγραψε η ιστορία. Εκτοτε η Dream Team παραμένει αήττητη και ο Μάικ Σιζέφσκι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, μνημόνευσε εκείνη την ήττα από την ομάδα του Γιαννάκη.

Δέκα χρόνια από το θαύμα της Σαϊτάμα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ