Σήμερα τα σπουδαία –Δεύτερη νύχτα θρίλερ για τις 4 τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Σήμερα τα σπουδαία –Δεύτερη νύχτα θρίλερ για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τρίτη το πρωί μπήκαν οι οκτώ υποψήφιοι στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και όλα δείχνουν ότι θα βγουν από εκεί μετά από δύο ημέρες.

Το βράδυ της Τετάρτης η δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών βρισκόταν σε εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» οι κάτοχοι των τριών αδειών και απομένει ακόμη μία, η τελευταία.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης με την ανακοίνωση και των αποτελεσμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης η μαραθώνια διαδικασία συνεχιζόταν ομαλά ενώ λίγο νωρίτερα κατέφθασε στην πύλη της ΓΓΕΕ το catering με το βραδινό μενού για τα οκτώ υποψήφια σχήματα και την επιτροπή.

Παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Η οικογενειακή φωτογραφία του ΣΚΑΙ

Την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών περιμένει η οικογένεια του ΣΚΑΙ, με τον ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζο και δημοσιογράφους του καναλιού να δειπνούν σε εστιατόριο το βράδυ της Τετάρτης.

«Περιμένοντας τον Κιμπουροπουλο», γράφει σε tweet του ο σταθμός, ποστάροντας σχετική φωτογραφία, με τη Σία Κοσιώνη, την Εύα Αντωνοπούλου, τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Γιάννη Πιτταρά να είναι μεταξύ των συνδαιτυμόνων του κ. Αλαφούζου.

Σήμερα τα σπουδαία –Δεύτερη νύχτα θρίλερ για τις 4 τηλεοπτικές άδειες | iefimerida.gr 0

Καρατζαφέρης: Ξέρω ποιοι είναι οι 4 που θα πάρουν τηλεοπτική άδεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δίνει την δική του εκτίμηση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ και νυν αρχηγός της Εθνικής Ενότητας, μέσω της εκπομπής του στο ΑΡΤ τόνισε ότι τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα πάρουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ), Ιβάν Σαββίδης (DIMERA), Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ) και η κυπριακή εταιρία («ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ-ITV CP» - εκπροσωπείται από τον Πάνο Κυριακόπουλο).

Πλέον, αναμένεται εντός της ημέρας η κυβερνητική ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας και τους τέσσερις κατόχους των αδειών.

Εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων

Ωστόσο, ενώ η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών βρισκόταν σε εξέλιξη, το πρωί της Τετάρτης θυροκολήθηκαν στην πόρτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τα ασφαλιστικά μέτρα πέντε τηλεοπτικών σταθμών.

Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε χθες το πρωί.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Mega

Στη συνέχεια, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός Mega κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1

Επίσης, λίγο μετά τις 11.30 θυροκολλήθηκε και φάκελος με τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΣΚΑΪ

Στη συνέχεια θυροκολλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και από τον Σκάι κατά της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των 4 νέων σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Καλογρίτσα

Φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα κατά των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών θυροκολλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και από τον κ. Καλογρίτσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ