Στην τελική ευθεία – «Κλείδωσε» η τρίτη τηλεοπτική άδεια - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία – «Κλείδωσε» η τρίτη τηλεοπτική άδεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διαγωνισμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει ξεπεράσει τις 33 ώρες και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Οι πληροφορίες από όσα συμβαίνουν στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» εδώ και λίγες ώρες και ο κάτοχος της τρίτης άδειας. Πλέον αρχίζει η διαδικασία για την δημοπρασία της τέταρτης και τελευταίας άδειας.

Επίσημα από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης δεν υπάρχει ενημέρωση και συνολικά με την κυβερνητική ανακοίνωση στο τέλος της δημοπρασίας θα γίνουν γνωστοί οι τέσσερις κάτοχοι των αδειών, ενώ μένει να φανεί αν γνωστοποιηθεί και το ποσό δημοπρασίας της καθεμίας από τις άδειες 12ετούς χρονικής διάρκειας.

Η ανακοίνωση πάντως αναμένεται να καθυστερήσει, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας αναμένεται πιθανότατα τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η ανακοίνωση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται να φτάσει το πρωί της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές γύρω στις δέκα το βράδυ η μαραθώνια διαδικασία συνεχίζεται ομαλά ενώ πριν από πριν από λίγη ώρα κατέφθασε στην πύλη της ΓΓΕΕ το catering με το βραδινό μενού.

Παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων

Ωστόσο, ενώ η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών βρίσκεται σε εξέλιξη, θυροκολήθηκαν στην πόρτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τα ασφαλιστικά μέτρα πέντε τηλεοπτικών σταθμών.

Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε χθες το πρωί.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Η οικογενειακή φωτογραφία του ΣΚΑΙ

Την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών περιμένει η οικογένεια του ΣΚΑΙ, με τον ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζο και δημοσιογράφους του καναλιού να δειπνούν σε εστιατόριο.

«Περιμένοντας τον Κιμπουροπουλο», γράφει σε tweet του ο σταθμός, ποστάροντας σχετική φωτογραφία, με τη Σία Κοσιώνη, την Εύα Αντωνοπούλου, τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Γιάννη Πιτταρά να είναι μεταξύ των συνδαιτυμόνων του κ. Αλαφούζου.

Στην τελική ευθεία – «Κλείδωσε» η τρίτη τηλεοπτική άδεια | iefimerida.gr 0

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Star

Κλητήρας εμφανίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και θυροκόλλησε φάκελο που περιέχει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Star κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

O δικηγόρος του Star, Πάνος Λαζαράτος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε: «Μας πήραν τηλέφωνο και από το ΣτΕ ότι πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη επίδοση συγκεκριμένες μέρες πριν την δικάσιμο. Ήταν η τελευταία μέρα. Σε αυτά τα μέτρα, το Star ζητάει τον αποκλεισμό της εταιρίας Καλογρίτσα, επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός από το ραδιοτηλεοπτικό. Ενώ ο νόμος λέει για αποκλειστικό σκοπό. Απερρίφθη η προσωρινή διαταγή, πρέπει να εκδικαστούν και τα πραγματικά ασφαλιστικά μέτρα που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου».

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ALPHA

Λίγο αργότερα, στις 10.04 στην είσοδο θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του ALPHA.

O δικηγόρος του Alpha, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, μίλησε και αυτός στο ΣΚΑΪ, για τη θυροκόλληση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, τονίζοντας ότι: «Πρόκειται για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που αφορά τις υποψηφιότητες, δηλαδή, ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Είναι το κομμάτι αυτό, επί του οποίου, σε ένα πρώτο στάδιο ο πρόεδρος του ΣτΕ και τώρα θα τα δει πια το δικαστήριο- και αφορά ακριβώς το παραδεκτό της συμμετοχής ορισμένων υποψηφίων στον διαγωνισμό αυτό».

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Mega

Στη συνέχεια, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός Mega κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1

Επίσης, λίγο μετά τις 11.30 θυροκολλήθηκε και φάκελος με τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΣΚΑΪ

Στη συνέχεια θυροκολλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και από τον Σκάι κατά της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των 4 νέων σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Καλογρίτσα

Φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα κατά των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών θυροκολλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και από τον κ. Καλογρίτσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ