Στην ίδρυση 7 νέων ζωνών ελεύθερου εμπορίου προχωρά η Κίνα - iefimerida.gr

Στην ίδρυση 7 νέων ζωνών ελεύθερου εμπορίου προχωρά η Κίνα

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κινεζικές Αρχές θα ιδρύσουν επτά νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZs) σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας σε 11 τον συνολικό αριθμό τους, καθώς το Πεκίνο επιδιώκει να επαναλάβει την επιτυχία ανάλογων προσπαθειών στο παρελθόν.

Οι νέες ζώνες ελεύθερου εμπορίου θα έχουν τις έδρες τους στις επαρχίες Λιαονίνγκ, Ζετζιάνγκ, Χενάν, Χουμπέι, Σιτσουάν, Σαανσί καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση Τσονγκκουίνγκ.

Η επέκταση έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δημιουργία της πρώτης κινεζικής FTZ στη Σαγκάη, για να δοκιμασθεί ένα ευρύ φάσμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως του μεγαλύτερου ανοίγματος στις ξένες επενδύσεις και της μείωσης των περιορισμών στις ροές κεφαλαίων. Στα τέλη του 2014, εγκρίθηκε η δημιουργία FTZ και στην Τιαντζίν, Φουτζιάν και Γκουανγκντόνγκ.

Με την προσθήκη άλλων 7 ζωνών ελεύθερου εμπορίου, η Κίνα ελπίζει να προωθήσει ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, ενώ θα επιτρέπει στις περιφέρειες να εκμεταλλεύονται τα μοναδικά γεωγραφικά και βιομηχανικά πλεονεκτήματά τους για περαιτέρω δοκιμές. «Η απόφαση για την επέκταση των FTZ δείχνει την ισχυρή αποφασιστικότητα των Αρχών για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γκάο Χουτσένγκ σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα εμπόριο Πεκίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ