ΝΔ: Η κυβέρνηση καταργεί τα Συμβούλια των πανεπιστημίων -Ακολουθούν και άλλες παραιτήσεις - iefimerida.gr

ΝΔ: Η κυβέρνηση καταργεί τα Συμβούλια των πανεπιστημίων -Ακολουθούν και άλλες παραιτήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νέες παραιτήσεις διακεκριμένων στελεχών από τα πανεπιστήμια προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ότι απαξιώνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με αφορμή την παραίτηση έξι μελών του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην ουσιαστική κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων με αποτελέσμα τις μαζικές παραιτήσεις των μελών τους. «Κάθε παραίτηση ανοίγει μία ακόμη πληγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας» τονίζει και προσθέτει ότι προαναγγέλλονται και άλλες παραιτήσεις.

«Και όμως τα Συμβούλια του Ιδρύματος, που απετέλεσαν ένα σπουδαίο νεωτερισμό και υπερψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και ειδικά στην αποκομματικοποίηση τους, για την οποία υποτίθεται κόπτεται η σημερινή Κυβέρνηση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Φορτσάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ συμβούλια Πανεπιστημίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ