Η ΔΕΗ εξετάζει την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών - iefimerida.gr

Η ΔΕΗ εξετάζει την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκδοση λογαριασμών κάθε μήνα εξετάζει σοβαρά η ΔΕΗ διευκολύνοντας τους καταναλωτές να αποπληρώνουν μικρότερα ποσά.

Την πρακτική της έκδοσης μηνιαίων λογαριασμών ακολουθούν σήμερα οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη. Η πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και την οποία μελετούν σοβαρά οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ είναι να μετατρέψει σε μηνιαίους τους διμηνιαίους λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας θα είναι έναντι και άλλος εκκαθαριστικός. Αυτό θα διευκολύνει και τους καταναλωτές να αποπληρώνουν τις οφειλές τους και την επιχείρηση να εισπράττει πιο γρήγορα τα χρήματά της.

Ωστόσο το κόστος που θα προκύψει για τη ΔΕΗ εφόσον κάνει αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως από την πλευρά τη ΔΕΗ σημειώνεται ότι η αλλαγή αυτή θα σημάνει σημαντικό επιπλέον κόστος το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες οι επιχείρηση δεν μπορεί να μετακυλήσει στους καταναλωτές. Χαρακτηριστικά αναφέρεται από στελέχη της ΔΕΗ ότι η επιχείρηση θα πρέπει να εκδίδει κάθε μήνα περίπου 7.500.000 λογαριασμούς έναντι 2.000 ή 1.500 λογαριασμών που εκδίδουν οι ιδιώτες πάροχοι.

Πάντως το μέτρο φαίνεται ότι μελετάται από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ και το πλέον πιθανό σενάριο είναι η σταδιακή εφαρμογή αρχής γενομένης από τους μεγάλους οικιακούς καταναλωτές, καθώς θα πρέπει να προσαρμόσει κατάλληλα το λογιστικό και το πληροφοριακό της σύστημα, τη διαδικασία καταμέτρησης, έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών και να αναθεωρήσει και τη συμφωνία της με τα ΕΛΤΑ για τη διανομή των λογαριασμών. Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι η ΔΕΗ εκδίδει ήδη μηνιαίους λογαριασμούς για τους εμπορικούς καταναλωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ μηνιαίος λογαριασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ