Λευκός Οίκος σε Κομισιόν: Η απόφαση για την Apple θα πλήξει τους Αμερικανούς - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος σε Κομισιόν: Η απόφαση για την Apple θα πλήξει τους Αμερικανούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε την Ε.Ε να μην υιοθετεί «μονομερή» προσέγγιση σε φορολογικά ζητήματα, μετά την απόφαση της με την οποία απαιτεί από την Apple να επιστρέψει στην Ιρλανδία 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ανησυχούμε από μια μονομερή προσέγγιση που απειλεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει μαζί με τους Ευρωπαίους για ένα δίκαιο, διεθνές φορολογικό σύστημα» είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Και όταν λέω δίκαιο, εννοώ για τους φορολογούμενους αλλά επίσης και για τις εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν δουλειές σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Apple να είναι άδικη για τους Αμερικανούς φορολογούμενους επειδή η εταιρεία ενδεχομένως να μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά στις ΗΠΑ ως έκπτωση φόρου.

Πηγή φωτογραφίας: wikimedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple φορολογία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ