Σρι Λάνκα: 17χρονος «χάκαρε» τη ιστοσελίδα του προέδρου της χώρας γιατί δεν ήθελε να δώσει εξετάσεις - iefimerida.gr

Σρι Λάνκα: 17χρονος «χάκαρε» τη ιστοσελίδα του προέδρου της χώρας γιατί δεν ήθελε να δώσει εξετάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τρία χρόνια φυλακή και πρόστιμο 1.800 ευρώ κινδυνεύει ένας 17χρονος ο οποίος χάκαρε την ιστοσελίδα του προέδρου της χώρας ζητώντας του να αναβάλει τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο.

Η ιστοσελίδα του προέδρου Maithripala Sirisena www.president.gov.lk «έπεσε» δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα μένοντας ανενεργή την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 Σρι Λάνκα: 17χρονος «χάκαρε» τη ιστοσελίδα του προέδρου της χώρας γιατί δεν ήθελε να δώσει εξετάσεις  | iefimerida.gr 0

Σε μήνυμα του ο νέος ζητούσε από τον πρόεδρο να μεταφέρει την ημερομηνία των εξετάσεων για τον Απρίλιο με τη δικαιολογία ότι οι αυτές έπεφταν πάνω στις γιορτές της Πρωτοχρονιάς που πραγματοποιήθηκαν φέτος στη χώρα τον μήνα Αύγουστο.

Σε περίπτωση που αυτό δεν θα γινόταν ο νεαρός ζητούσε την παραίτηση του Sirisena ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσε κυβερνοπόλεμο.

Το αγόρι συνελήφθη τη Δευτέρα στο πλαίσιο της νομοθεσίας για εγκλήματα υπολογιστών και αντιμετωπίζει πρόστιμο 300.000 ρουπίων και 3 χρόνια φυλάκισης.

Πηγή: euronews

Πηγή φωτογραφίας: Twitter/Yahoo

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόεδρος εξετάσεις Σρι Λάνκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ