Γαλλία: Η υπουργός Παιδείας είναι πρώην βοσκοπούλα από το Μαρόκο; [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία: Η υπουργός Παιδείας είναι πρώην βοσκοπούλα από το Μαρόκο; [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Najat Vallaud-Belkacem, η μικρή βοσκοπούλα από το Μαρόκο έγινε υπουργός Παιδείας στη Γαλλία!».

Αυτό το άρθρο του σάιτ της Ινδίας indiatimes.com, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου, διαβάστηκε δεκάδες χιλιάδες φορές στα γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει να θαυμάζει την άνοδο και την καριέρα της γαλλίδας υπουργού. Το σάιτ έκανε και μοντάζ δύο φωτογραφιών για να δείξει το τότε και το τώρα.

Γαλλία: Η υπουργός Παιδείας είναι πρώην βοσκοπούλα από το Μαρόκο; [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αλλά αυτή η εικόνα της βοσκοπούλας δεν είναι της υπουργού Najat Vallaud-Belkacem. Αλλά επειδή η υπουργός είναι μαροκινής καταγωγής και κατάγεται από φτωχή οικογένεια, πάρα πολλά ΜΜΕ την χρησιμοποιούν για να δείξουν, υποτίθεται, το παρελθόν της.
Η εν λόγω υπουργός έχει δεχθεί ως σήμερα άπειρες ρατσιστικές επιθέσεις και ταπεινωτικά σχόλια, ειδικά στα social media.

«Ημουν βοσκοπούλα»

Η Najat Vallaud-Belkacem πράγματι γεννήθηκε το 1977 στο Μαρόκο, όπου έζησε με την οικογένειά της, ως την ηλικία των 14 ετών. Η ίδια έχει μιλήσει για το παρελθόν της:
«Εχω αναμνήσεις που είναι σφραγισμένες στο μυαλό μου. Συνόδευα τον πατέρα μου για να φυλάξει τις κατσίκες, για παράδειγμα. Αλλες φορές τον συνόδευα για να πάρουμε νερό στο πηγάδι, γιατί δεν είχαμε τρεχούμενο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα εξάλλου. Και θυμάμαι να κατεβαίνουμε το βουνό χορεύοντας με κλακέτες».
Επομένως, επισημαίνει η εφημερίδα Le Monde, αυτή η ιστορία της βοσκοπούλας έχει κάποια βάση για τα ξένα ΜΜΕ. Αναφέρει, μάλιστα, ότι και μεγάλα σάιτ όπως guardian.ng, thelogicalindian.com, answersafrica.com έχουν γράψει την ίδια ιστορία της βοσκοπούλας τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές στα αγγλικά, στα ισπανικά ή στα αραβικά που δείχνουν το ίδιο κοριτσάκι βοσκοπούλα. Αυτή η εικόνα του κοριτσιού με τη γλίτσα ανεβαίνει πρώτη όταν κάποιος αναζητά στην Google Images τη λέξη « Najat Vallaud-Belkacem young ».

Γαλλία: Η υπουργός Παιδείας είναι πρώην βοσκοπούλα από το Μαρόκο; [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια παλιά σειρά φωτογραφιών της Unicef για την παιδική εργασία, του φωτογράφου Giacomo Pirozzi. Τραβήχτηκε στο Μαρόκο το 2006 αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Najat Vallaud-Belkacem. Το κοριτσάκι λέγεται Φούζια, είναι 8 ετών και η Unicef αναφέρει ότι πήγε στο σχολείο για έναν χρόνο αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί οι γονείς της δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα βιβλία της.
Το εκπληκτικό είναι ότι η φωτό της βοσκοπούλας Φούζια από το Μαρόκο βρίσκεται στο επίσημο σάιτ της υπουργού από το 2013 αλλά σε ένα σημείο με θέμα Σχέδιο για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ