ΕΝΦΙΑ 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ασυλο Ανιάτων - iefimerida.gr

ΕΝΦΙΑ 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ασυλο Ανιάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται για μία ακόμα φορά λόγω της επιβολής του νέου ΕΝΦΙΑ εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα αρχαιότερα Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι το ποσό που του επιβλήθηκε φέτος είναι υψηλότερο από το περσινό παρότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία του.

Συγκεκριμένα το Άσυλο Ανιάτων, που έχει στην ιδιοκτησία του 887 ακίνητα τα οποία προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, καλείται να πληρώσει το ποσό των 1.028.000 ευρώ και έτσι ζητά από την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει ως φιλανθρωπική δομή και όχι σαν εμπορική επιχείρηση.

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας. Από τα 887 αυτά δε ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο Άσυλο Ανιάτων. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μέχρι το καλοκαίρι ήταν περίπου 4.000.000 €. Εξοφλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες (με την πώληση 4 ακινήτων) όμως από χθες, με την επιβολή του νέου ΕΝΦΙΑ και την επερχόμενη φορολογία εισοδήματος ξαναβρεθήκαμε πάλι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ασύλου, εξηγώντας ότι διανύει μάι περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, της υπερφορολόγησης, της πτώσης της κτηματαγοράς και των οικονομικών προβλημάτων των μισθωτών του.

«Το 84% των εσόδων του αποδόθηκε στο Δημόσιο! Τα υπόλοιπα διατέθηκαν για κάλυψη υποχρεώσεων λειτουργίας και ότι απέμεινε δόθηκε για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού του (στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων το οποίο φιλοξενεί τους 180 περιθαλπόμενους). Ουσιαστικά, δηλαδή, το δημόσιο στερεί από τους ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχουν διατεθεί από δωρεές για την περίθαλψή τους», αναφέρει το Άσυλο Ανιάτων στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα πάντως με το in.gr, βάσει στοιχείων για το οικονομικό έτος 2015, τα έσοδα του Ασύλου από μισθώματα είναι 2.170.000 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογική υποχρέωση (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ., Οικονομικού Έτους 2014), ανέρχεται στα 1.825.000 ευρώ.

«Ζητάμε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπο όπως κάνουμε τα τελευταία 123 χρόνια. Ζητάμε να αντιμετωπιστούμε ακριβώς σαν αυτό που είμαστε: ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» καταλήγει η ανακοίνωση του Ασύλου Ανιάτων το οποίο αυτή τη στιγμή περιθάλπει 180 ασθενείς και απασχολεί 112 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΦΙΑ Άσυλο Ανιάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ