Μητρόπουλος: H κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία των στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου - iefimerida.gr

Μητρόπουλος: H κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία των στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία των στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος παραθέτει σχετική διάταξη που έχει ψηφιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), Αλέξης Μητρόπουλος, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «μεταξύ των άλλων που ψηφίστηκαν στο «ανακεφαλαιωτικό» όλων των προηγούμενων και γενικευμένο Μνημόνιο του περσινού καλοκαιριού (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α’ 94/14-8-2015), μετά «το Βατερλό της διαπραγμάτευσης», είναι και η αναγνώριση της αξιοπιστίας των αναθεωρημένων στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία συμφώνησε η Eurostat και η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου!

Επομένως, οι διάφοροι λεονταρισμοί υψηλόβαθμων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης που τα …αμφισβητούν, εκδηλώνονται απλώς στα πλαίσια του δόγματος «άλλα υπογράφουμε και κάνουμε και άλλα διακηρύσσουμε για την παραπλάνηση του λαού επειδή σπανίως αυτός γνωρίζει τί ψήφισε η Βουλή στις χιλιάδες σελίδες των Μνημονίων και των συνοδευτικών παραρτημάτων».

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας των πραγμάτων, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική παράγραφο 5.4 με τίτλο «Στατιστικές», στη σελίδα 1033 του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015), που έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευση για την αξιοπιστία των στατιστικών που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2012, μέσω της εφαρμογής όλων των προβλεπόμενων δράσεων, περιλαμβανομένης της τήρησης των διεθνών στατιστικών προτύπων της εγγύησης, της προάσπισης και της δημόσιας προβολής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και της υποστήριξης της ΕΛΣΤΑΤ όσον αφορά την εμπιστοσύνη έναντι των ελληνικών στατιστικών και της προάσπισής της έναντι οποιασδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης της αξιοπιστίας της, καθώς και μέσω της ετήσιας υποβολής αναφοράς στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ κατά την άσκηση των καθηκόντων της και την κατάρτιση στατιστικών υψηλής ποιότητας.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητρόπουλος ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ