Τα ανοιχτά θέματα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. - iefimerida.gr

Τα ανοιχτά θέματα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Φωτογραφία: Sooc/Νικ Παλαιολόγος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το Euroworking Group, ενώ ακολούθησε και δείπνο εργασίας με θέμα την Ελλάδα για την ατζέντα της άτυπης Συνόδου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, στο Euroworking Group συζητήθηκε η έως τώρα εφαρμογή των συμφωνηθέντων της πρώτης αξιολόγησης , τα προαπαιτούμενα για να ξεκλειδώσει η υποδόση των 2,8 δις ευρώ και τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Κατά πληροφορίες κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας συζητήθηκε και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο θα απασχολήσει και το Eurogroup.

  • Τα θέματα τα οποία μένουν ανοιχτά είναι τα εξής: 
  • Να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2.8 δις ευρώ
  • Να διοριστούν τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων
  • Να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας

Πάντως από την πλευρά των Πιερ Μοσκοβισί και Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην χθεσινή τους συνάντηση συμφώνησαν για επίσπευση της προόδου και βελτιστοποίηση των διαδικασιών συνεργασίας, θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Δεκέμβρη.

Ωστόσο, τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι η όλη διαδικασία θα είναι μία εύκολη υπόθεση και γι’ αυτό, κατά πληροφορίες και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργηθεί, όπως ειπώθηκε, ένα «κόκκινο τηλέφωνο» για… crisis management, που στην πραγματικότητα θα πρόκειται για ένα εργαλείο άμεσης επίλυσης των θεμάτων που ανακύπτουν, αλλά και ένα μέσο αύξησης της πίεσης προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς να προχωρούν γρήγορα τα θέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroworking Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ