H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο]

Φωτογραφίες-Βίντεο: Mercedes
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε Αύγουστο χιλιάδες λάτρεις του κλασικού αυτοκίνητου από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο «Pebble Beach» στην Καλιφόρνια για έναν πολύ ιδιαίτερο διαγωνισμό ομορφιάς, τον «Concours d'Elegance».

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο -όπως πάντα- της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey (16-21/08) και η «ντίβα» που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν άλλη από την νέα «οραματική» πρόταση της Mercedes.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να επιλεγεί καλύτερο μέρος απο αυτό για να παρουσιαστεί το συγκλονιστικό, πολυτελές κουπέ 2+2 θέσεων, με το ονομα «Mercedes-Maybach 6», το οποίο και έχει σαφείς αναφορές στα κουπέ περασμένων δεκαετιών και αποτελεί φορο τιμής στα θρυλικά «Aero».

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το όχημα επαν-ερμηνεύει την έννοια του κλασικού, φέρνοντας στοιχεία της παράδοσης στο μέλλον και ακολουθεί την κλασσική φιλοσοφία του σχεδιασμού της Mercedes-Benz, αυτή της αισθητικής καθαρότητας, με έντονα συναισθηματικά στοιχεία.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

«Το εντυπωσιακό αυτό κουπέ μας, η Mercedes-Maybach 6, αντιπροσωπεύει την απόλυτη, σύγχρονη πολυτέλεια. Είναι «καυτό» και «δροσερό» την ίδια στιγμή», δήλωσε ο Gorden Wagener, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Merecedes Daimler AG.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4

Με την κορυφαία και δυναμική σχεδίαση του ( καυτό - «hot») και με τις ευφυείς τεχνολογικές του λεπτομέρειες ( δροσερό - «cool»), το όραμα της Mercedes που αποτυπώνεται στην μορφή της Maybach 6, εντυπωσιάζει.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 5

Οι αναλογίες του - το εξαιρετικά μακρύ καπό, η χαμηλή γραμμή της οροφής και το χαρακτηριστικο πίσω μέρος του – θυμίζουν πολύ τα κλασσικά κουπέ «Aero», αν και αποφεύγει να χαρακτηριστεί «ρετρό», καθώς στην ουσία αποτελεί μια σύγχρονη ματιά σε αυτά τα στοιχεία.

Το κουπέ παρουσιάστηκε σε ένα έντονο κόκκινο χρώμα που δημιουργεί μια δυναμική αντίθεση με τις λωρίδες χρωμίου που βρίσκονται πάνω από τους θόλους των τροχών του αυτοκίνητου και στο κέντρο του καπό.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 6

Παρόμοια στοιχεία που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, η επαναφορά της κλασσικής μάσκας παλιότερων Mercedes-Maybach, καθώς και τα παράθυρα στο πίσω μέρος του οχήματος που θυμίζουν κάτι από γιοτ, ενώ οι πόρτες του ανοίγουν σαν φτερά, όπως στην κλασσική «Gulfwing.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 7

Το μπροστινό παρμπρίζ λειτουργεί επίσης ως μια διαφανή οθόνη, προβάλλοντας δεδομένα που σχετίζονται με την οδήγηση του, καθώς και γεωγραφικές πληροφορίες από το GPS του. Ο χειρισμός των πληροφοριών αυτών γίνεται από τους επιβάτες που αρκεί να πραγματοποιήσουν την αντίστοιχη χειρονομία για να εμφανιστούν τα δεμενα που επιθυμουν.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ενός σαλονιού (lounge) 360ο μοιρών.

Ως αντίθεση στον φουτουριστικό χαρακτήρα του εσωτερικού του, η Mercedes επέλεξε τη χρήση της παραδοσιακής ξύλινης επένδυσης, ενώ το δάπεδο του είναι «ντυμένο» με φτελιά, συνεχίζοντας έτσι τις ανυπόφορες του σε «ντεκ» (κατάστρωμα) θαλαμηγού.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 10

Το αυτοκίνητο κινείται από έναν σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα (4 με μόνιμους μαγνήτες), ο οποίος και μεταφέρει 750 ίππους και στους τέσσερις τροχούς του.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 11

Το κουπέ έχει επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις, καλύπτοντας το κλασσικό 0-100χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ/ώρα και διαθέτει αυτονομία που αγγίζει τα 500 χλμ.

H Mercedes παρουσιάζει το όραμα της: Η πανέμορφη Maybach 6 [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 12

H Mercedes-Maybach 6 έχει μήκος 5,7 μέτρα, πλάτος 2,1μ. και ύψος 1,3μ ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το αν και πότε θα βγει στην αγορά, ούτε βέβαια για το κόστος απόκτησης του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ