Πολωνός ΥΠΕΞ: Οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα στο προσφυγικό - iefimerida.gr

Πολωνός ΥΠΕΞ: Οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα στο προσφυγικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βατσικόφσκι επέκρινε τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μεταναστευτική κρίση πέρυσι, λέγοντας πως οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα αντί να προσφέρουν πραγματικές λύσεις.

Η ΕΕ έλαβε "βιαστικά, ανεύθυνα και όχι πλήρως επεξεργασμένα μέτρα" ως απάντηση στη συρροή προσφύγων από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες περιοχές όπου μαίνονται πόλεμοι, δήλωσε ο Βατσικόφσκι σε συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό και τον γάλλο ομόλογό του.

Την Κυριακή (χθες) η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία συμφώνησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε θέματα όπως η μετανάστευση και να ενισχύσουν την υποστήριξη στην ΕΕ, αναβιώνοντας το Τρίγωνο της Βαϊμάρης, μια τριμερή ομάδα που ιδρύθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Βατσικόφσκι επέκρινε επίσης τις άλλες χώρες της ΕΕ επειδή δεν ενήργησαν ώστε να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και είπε πως η πρακτική είχε γίνει ανεκτή για χρόνια.

"Ανακαλύπτουμε τώρα με έκπληξη πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ