Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία σέρνεται σε ύφεση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία σέρνεται σε ύφεση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Ευρώπη επιταχύνει η ελληνική οικονομία εμφανίζει ύφεση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, σχολιάζει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

«Η αναθεώρηση της εκτίμησης του Α.Ε.Π. από την ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, και μάλιστα επί το δυσμενέστερο επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία σέρνεται σε ύφεση, και μάλιστα ακόμη πιο βαθιά, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο» υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως επιπλέον η ελληνική οικονομία είναι η μόνη στην Ευρώπη που βρίσκεται σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο.

Σε σχετική δήλωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” των εμμονών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της ανικανότητας και ατολμίας στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, με μείωση φόρων και δαπανών, προώθηση αποκρατικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταϊκούρας ύφεση ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ