Kυβερνητικός εκπρόσωπος Γερμανίας: Η Μέρκελ αντέδρασε άμεσα και στήριξε τον Ερντογάν - iefimerida.gr

Kυβερνητικός εκπρόσωπος Γερμανίας: Η Μέρκελ αντέδρασε άμεσα και στήριξε τον Ερντογάν

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου προσωπικά στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ήταν άμεση και πολύ σαφής», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με σχόλια τόσο του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί «καθυστερημένης αντίδρασης» της 'Αγγελα Μέρκελ.

«Δηλώσαμε άμεσα ότι χρειάζεται αλληλεγγύη προς την εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας. Η Καγκελάριος έκτοτε έχει μιλήσει επανειλημμένα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και με αυτόν τον τρόπο έχει καταστήσει σαφές πόσο πολύ κατανοούμε ότι αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος - και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της 'Αγκυρας - συνιστά βαθιά και τραυματική τομή για την Τουρκία. Δεν έλειψε υπό καμία έννοια η κατανόηση, ενώ οι επαφές με την τουρκική κυβέρνηση υπάρχουν και είναι εντατικές», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει καλά τι στοίχισε αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και ότι υπήρξε ένα λαϊκό κίνημα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων «από ανθρώπους που σίγουρα δεν ήταν όλοι υποστηρικτές του ΑΚΡ, αλλά υποστηρικτές των δημοκρατικών αρχών και αντίπαλοι μιας στρατιωτικής παρέμβασης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Τουρκία πραξικόπημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ