Επίδομα απασχόλησης αντί ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ζητά ο εμπορικός κόσμος - iefimerida.gr

Επίδομα απασχόλησης αντί ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ζητά ο εμπορικός κόσμος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίδομα απασχόλησης αντί ανεργίας ζητά η ΕΣΕΕ και προτείνει μια νέα συμφωνία μεταξύ κοινωνικών εταίρων, υπουργείου Εργασίας και ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα η ΕΣΕΕ στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, προτείνει μια νέα συμφωνία για την Απασχόληση βασισμένη στο πάγιο αίτημα επιδότησης της απασχόλησης αντί της ανεργίας

Θα διέπεται από την αρχή επιδότησης της απασχόλησης αντί της ανεργίας και της διατήρησης ενεργών πολιτών αντί γενεές ανέργων και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ηλικίες όπως νέων από 18-24 ετών αλλά και μεγαλύτερων άνω των 50 ετών.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τονίζει ότι «επειδή πολλές φορές η πραγματικότητα μας εφοδιάζει με καλές πρακτικές, αξίζει να αναφερθεί η πρόσφατη συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και ΟΑΕΔ για το σχεδιασμό και την ωρίμανση δράσεων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, οι οποίες ενσωματώνουν καινοτομίες ικανές να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Θεωρούμε ότι αυτή ευκαιρία για συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί περαιτέρω, καθώς όταν ετοιμάζονται δράσεις για την αγορά, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ξέρεις τις ανάγκες της και το πώς θα την προσεγγίσεις, πράγμα που διασφαλίζεται με τη συμμετοχή των εργοδοτών και εργαζομένων.

Πέρα από το ζήτημα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, όμως, πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο για συνεργασία σε ζητήματα διάγνωσης, ρύθμισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων. Θεωρούμε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την συστηματοποίηση της συνεργασίας αυτής, με αλλαγές που θα συναποφασιστούν από όλες τις πλευρές ώστε να βελτιωθούν τα διαθέσιμα προγράμματα του ΟΑΕΔ δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα απασχόλησης για τις επιχειρήσεις.

Η ΕΣΕΕ, τέλος, επιμένει σε ελκυστικές πολιτικές απασχόλησης, ώστε οι αυτοαπασχολούμενοι να γίνουν εργοδότες, δημιουργώντας τουλάχιστον μια νέα θέση εργασίας και οι μικρομεσαίοι εργοδότες να προσλάβουν από έναν άνεργο, αφού οι περισσότερες από τις 600.000 Μμε επιχειρήσεις είναι αυτές που θα τονώσουν την απασχόληση.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΕΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ