Ο Ζούμπιν Μέτα με την Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Μέγαρο: Ο μάγος του πόντιουμ - iefimerida.gr

Ο Ζούμπιν Μέτα με την Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Μέγαρο: Ο μάγος του πόντιουμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή της στην Αθήνα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, επιστρέφει δριμύτερη στο Μέγαρο υπό τη διεύθυνση του Ινδού Ζούμπιν Μέτα.

Η δημοφιλής ορχήστρα θα πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 9:00 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ, στις συναυλίες της στο ΜΜΑ, με τις οποίες εγκαινιάζεται η νέα καλλιτεχνική περίοδος 2016-17, θα ερμηνεύσει δύο διαφορετικά προγράμματα.
Την πρώτη βραδιά (17/9) θα παρουσιάσει έργα Τσαϊκόφσκι, Σούμπερτ και Σούμαν (σολίστ, ο τσελίστας Μαρσέλ Μπέργκμαν).
Την επόμενη βραδιά (18/9) έχει επιλέξει αποκλειστικά συνθέσεις Ρίχαρντ Στράους.

Ο Ζούμπιν Μέτα με την Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Μέγαρο: Ο μάγος του πόντιουμ  | iefimerida.gr 0

Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα αριστουργηματικά Τέσσερα τελευταία τραγούδια που θα ερμηνεύσει η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα σοπράνο Κριστίν Λιούις.

Ο αστέρας του πόντιουμ
Ο Ζούμπιν Μέτα υπήρξε ο νεότερος μαέστρος που συνεργάστηκε με τις περίφημες φιλαρμονικές της Βιέννης και του Βερολίνου, ο μικρότερος σε ηλικία μουσικός διευθυντής μιας μεγάλης ορχήστρας των ΗΠΑ και ο πρώτος ο οποίος ηγήθηκε ταυτοχρόνως δύο εκ των σημαντικότερων βορειοαμερικανικών συνόλων. Ο Ζούμπιν Μέτα είναι ένας αστέρας (έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν του αρέσει η λέξη) αρχιμουσικός με μισό αιώνα καριέρας στις μεγαλύτερες ορχήστρες και όπερες του κόσμου και 2.000 κοντσέρτα πίσω του.

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ δημιουργήθηκε το 1936 από τον διάσημο και ηρωικό βιολονίστα Μπρονισλάβ Χούμπερμαν, Εβραίο από την Πολωνία, ως Ορχήστρα της Παλαιστίνης και έγινε καταφύγιο πολλών Εβραίων μουσικών που απολύονταν από τις ευρωπαϊκές ορχήστρες εκείνη την εποχή.
Έδωσε το πρώτο της κοντσέρτο στο Τελ Αβίβ τα Χριστούγεννα του 1936, με μαέστρο τον Αρτούρο Τοσκανίνι, την ίδια χρονιά που στην Βομβάη της Ινδίας γεννιόταν ο Ζούμπιν Μέτα.

Η μετάκληση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ