Η λίστα με τους στόχους του Χορστ Ράιχενμπαχ - iefimerida.gr

Η λίστα με τους στόχους του Χορστ Ράιχενμπαχ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είσπραξη φόρων, η δημόσια διοίκηση, και το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι οι τρεις προτεραιότητες της Ομάδας Δράσης η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα και πιάνει δουλειά από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τρόικα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» επισημαίνει ότι ότι πρώτο ζήτημα είναι η βελτίωση του φορεισπρακτικού μηχανισμού, ακολουθεί η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τρίτον η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι η Ομάδα Δράσης δεν θα μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και από τα 45 άτομα που την αποτελούν, τα 30 εργάζονται στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο Γερμανός αξιωματούχος δηλώνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για την αλλαγή του, κατά συνέπεια το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ των ενόντων. «Είναι καθήκον των ελληνικών αρχών, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την απλοποίηση των διαδικασιών».

Για το σχέδιο «Ήλιος», το χαρακτηρίζει ως μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και το μέλλον της, αλλά ακόμα μπορούν να γίνουν πολλά ενώ εκτιμά, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και ξένους επενδυτές για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο. Όσον αφορά στα κονδύλια του ΕΣΠΑ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει η αποδέσμευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ